IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota направи „горещата" GR Corolla още по-добра

Правото за покупка на обновения хот-хеч ще се разиграва на лотария

Японският производител Toyota обнови хот-хеча GR Corolla. За подобренията по модела съобщиха от Toyota Gazoo Racing, чийто екип участва в разработката на най-бързата и най-мощна серийна Corolla в историята. Актуализираната версия ще се появи на пазара тази есен, като за промените по нея японците са използвали опита от подготовката на автомобили за 24-часовите състезания от серията Super Taikyu.


Toyota GR Corolla


Инженерите на спортното подразделение са се ориентирали върху две неща – подобряване на реакцията на двигателя и скоростната кутия и оптимизиране на аеродинамиката. Освен това GR Corolla RZ получи нов нюанс на каросерията - син металик и цветова схема Black x Blue на интериора.

По аналогия със специалната версия GR Corolla Circuit Edition, при обновения хечбек са заменени монтажните болтове на окачването и кормилните елементи. Сега те имат допълнителни ребра на фланеца или по-голяма глава, което увеличава твърдостта на шасито. За да се осигури стабилност на автомобила, той получава нови „въздушни амортисьори" в краищата на предната броня. Те елиминират турбуленцията в арките и подобряват въздушния поток около колелата.


Toyota GR Corolla


Двигателят па хот-хеча същият - трицилиндров турбомотор G16E-GTS с обем 1,6 литра, който произвежда 304 к.с. и 370 Нм въртящ момент. Агрегатът е комбиниран с шестстепенна механична скоростна кутия iMT и задвижване на всички колела GR-Four. Трансмисията на GR Corolla е същата като на GR Yaris - многодисков съединител в задвижването на задните колела, два опционални Torsen диференциала с блокажи и три режима на работа.

Toyota ще произведе общо 550 такива хечбека, като правото за закупуването им ще се разиграва на лотария. Цената на всеки от автомобилите е 5 250 000 йени (около 34 000 евро).


Още снимки на промените по хот-хеча - вижте в галерията:


0 от 500