IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е първата електрическа Toyota Land Cruiser

Засега всъдеходът е само концепция, която показва какво бъдеще го очаква

Toyota Land Cruiser претърпя метаморфоза през последните няколко години, но това не се отрази по никакъв начин на популярността му. Моделът се предлага в най-различни форми и размери по цял свят, като за покупката на някои от тях се чака с години.


Land Cruiser Se


Най-новото допълнение към гамата е Land Cruiser Se - първата изцяло електрическа версия на модела. Засега той е само концепция, която японският производител представи, давайки много малко подробности, но явно това ще е един от пътищата пред всъдехода занапред.

От Toyota посочват, че Land Cruiser Se ще предложи електрическо задвижване с висок въртящ момент и три реда седалки. Компанията подчертава колко тих е този автомобил в градска среда, както и че той е оборудван с най-съвременни технологии, подпомагащи както за движение по нормални пътища, така и извън тях.


Land Cruiser Se


Всъдеходът има монококова конструкция, за която Toyota твърди, че го прави отзивчив и много способен на по-неравен терен. Привидно малкият пътен просвет и гумите с нисък профил обаче донякъде противоречат на това твърдение. Като размери този Land Cruiser е дълъг 5103 мм, широк е 1980 мм и е висок 170 мм, което го прави идентичен с друг модел на японската марка - Grand Highlander.

Засега производителят не разкрива подробности нито броя на двигателите, мощността или дори размера на батерията. Не е ясно и кога ще се появи серийният вариант.


Още снимки на концептуалния електрически всъдеход - вижте в галерията:


0 от 500
  • #58
    3 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    Бъстърчооо!Какво общо има произведеното електричество от ВЕИ в Германия със зареждането на батерии по къщите!?!?!Дали се сещаш,че в Германия големия % ВЕИ не са по къщите!Дали ще ми обясниш какъв е смисъла да си зареждаш домашната батерия от ВЕИто на съседния баир на цена 0,33 евро/квч?!??!Освен ако няма да я мъкнеш по караваната или в палатката на къмпинга!!! Дали стигна сам до изводите какви са тия толкова много батерии в Германия и защо се купуват и всички си мълчат за субсидиите за тях?!?!
  • #57
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Сега потърсих и се оказа че за целия месец юли 2021 година в България делът на енергията от фотоволтаиците е бил рекордните 5,1%, така че се скрий с тези 3%!
  • #56
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    "Хайде сега да изчислиш колко е среднодневно производство за 24 часа в %.Не надхвърлят 3%."Не си спрял да повтаряш тази глупост от няколко дни и вероятно си е прочел някъде и се правиш на умен. Хайде погледни си датата на статията която си прочел и спри да се правиш на умен! Тази цифра е била вярна но през някоя друга година, погледни си календара! И най-накрая не е лошо да започнеш да правиш разлика между мощност и енергия.
  • #55
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Чудя се след като няма отпред ДВГ защо продължават да слагат отпред 1.5м капак и да правят колите пълна клаустрофобия с малки процорчета?
  • #54
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    Още не е мръкнало напълно,но ФЕЦ 0%.Хайде сега да изчислиш колко е среднодневно производство за 24 часа в %.Не надхвърлят 3%.
  • #53
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    Само от фотоволтаици 0,09% и върви към 0%.
  • #52
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    В момента в Българияток от перки и фотоволтаици 5,84%.Ще падне още.
  • #51
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Това като го гледам е само за асфалта. Може да е всичко друго но не и Land Cruiser. Трябва му друго име. Иначе е интересно като визия. Луксозно и модерно изгледа.
  • #50
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    eдин коментар по темата ще има ли че наспамихте не се траете разменете си мейлите и си пишете нас не ни занимавате
  • #49
    0 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Пак писано пред огледалото от РУК - абсолютно точно описание на себе си: До Гост - той не смята, той си измисля!И ако никой не провери какво е писал и не му опонира, той се мисли за страшно умен и успял! Като почнеш да му задаваш въпроси почва да се върти като девица на рук и в един момент бяга!Но човечето има нужда да се чувства важно и умно, затова наляга във всяка тема да налага мнението се на всеки!На мен просто ми е забавен да го гъбаркам!