IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е първата електрическа Toyota Land Cruiser

Засега всъдеходът е само концепция, която показва какво бъдеще го очаква

Toyota Land Cruiser претърпя метаморфоза през последните няколко години, но това не се отрази по никакъв начин на популярността му. Моделът се предлага в най-различни форми и размери по цял свят, като за покупката на някои от тях се чака с години.


Land Cruiser Se


Най-новото допълнение към гамата е Land Cruiser Se - първата изцяло електрическа версия на модела. Засега той е само концепция, която японският производител представи, давайки много малко подробности, но явно това ще е един от пътищата пред всъдехода занапред.

От Toyota посочват, че Land Cruiser Se ще предложи електрическо задвижване с висок въртящ момент и три реда седалки. Компанията подчертава колко тих е този автомобил в градска среда, както и че той е оборудван с най-съвременни технологии, подпомагащи както за движение по нормални пътища, така и извън тях.


Land Cruiser Se


Всъдеходът има монококова конструкция, за която Toyota твърди, че го прави отзивчив и много способен на по-неравен терен. Привидно малкият пътен просвет и гумите с нисък профил обаче донякъде противоречат на това твърдение. Като размери този Land Cruiser е дълъг 5103 мм, широк е 1980 мм и е висок 170 мм, което го прави идентичен с друг модел на японската марка - Grand Highlander.

Засега производителят не разкрива подробности нито броя на двигателите, мощността или дори размера на батерията. Не е ясно и кога ще се появи серийният вариант.


Още снимки на концептуалния електрически всъдеход - вижте в галерията:


0 от 500
  • #78
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    много яка
  • #77
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 месеца )
    Бустер,ми те батериите струват пари,бре и са консуматив.
  • #76
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Е нали за това са батериите? През нощта да ползваш съхранената от през деня излишна енергия, вместо да използваш само 2,5% от нея във вид на синтетично гориво за 100 лв за литър.
  • #75
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    Мити4ен,в продължение на 14 часа нощес ФЕЦ произведе нула/zero/на геврека дупката.
  • #74
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Изтри ли са ми коментара от преди два часа с фец 300 мегавата от сутринта както и постът на гост с 300 мегавата преди залез, което ще рече че при 300 мегавата средна мощност ще се зареди батерия 3000 мегаватчаса, от инсталирани 2500 мегавата панели. Това отговаря и на РУК, който питаше колко панели са необходими за 14 киловатчаса батерия. Очевидно дори 10 киловата фотоволтаици са напълно достатъчни. По 20 квадратни метра на източния и на западния скат на покрива.
  • #73
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    ФЕЦ 0% ,ВяЕЦ 6%
  • #72
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    Мити4ен,те актиелектриците затова ти викат фурнаджийска лопата,защото постоянно се извърташ.Още тогава ти казах,спора е за Берлин,както днес е за България.
  • #71
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    Бустер,такси (пренос достъп ДДС акциз) няма ли да платиш при зареждане на тока в батерията и после отново такси (пренос достъп ДДС акциз) като продаваш? Маржа на печалба май се сви,а теоретико.Направи си отчисления за бъдещата смяна на батерията,че тя е консуматив и си фалирал тотално.
  • #70
    0 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Гостенино, под статия за Тексас ти пишех за Тексас и ти изпратих над 10 клипа на които пише Тексас, Остин и какво ли още не и като най-голяма подигравка ти дадох дори десетки цитати с Тексас в тях плюс GPS координатите на на машината за която ти говорих че е инсталирана в Тексас и след хиляди повторения на Тексас ти продължи да говориш за Берлин и за датите на строежите на фабриката в Берлин, без да се усетиш че си на друг континент. За България още не е излязла статистиката иначе ще ти кажа то
  • #69
    6 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    Как Бъстърчо си представя продажбата на ток от домашни батерии - "Алоо, енергото ли е?Абе детето днес ще спи у приятели и няма да играе на плейстейшъна, та едни 500 вата ще ми дойдат излишни, ще ги купите ли? Ааа, добре, в колко ще минитИ да ги вземете? Да ви ги увия или в торбичка? Ааа, в бутилки! Добре, добре!Имам още бутилки от олио в гаража дето бяхме накупили по пандемията, ще ви ги налея.А за бутилките по 10 стотнки ще дадете ли? Ало?Ало? Алоо??