IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda подкрепи отлагането на забраната за бензинови и дизелови коли

Японският производител смята, че сега има повече време за проучване на неутралните горива

Не всички в автомобилната индустрия останаха смаяни от новината от миналия месец, че планът на Великобритания за забрана на продажбите на нови бензинови и дизелови автомобили се отлага с пет години. Всъщност Mazda вярва, че този ход е „много добър“.


Mazda


Това, че японската марка мисли по този начин, едва ли е изненада, след като пусна само една електрическа кола досега - MX-30, която не впечатлява, нито с пробег, нито с иновации, а в същото време набляга на разработка на нови дизелови двигатели.

И докато няколко производители разчитаха да бъдат напълно електрически до 2030 г., Mazda просто обеща да бъде напълно електрифицирана до началото на следващото десетилетие, прогнозирайки, че BEV автомобилите ще представляват 25-40 процента от продажбите .

Според генералния мениджър на разработката на силовите агрегати на Mazda - Кота Мацуе, отлагането на забраната за производство на нови коли с ДВГ до 2035 г. ще даде на индустрията повече време за проучване на алтернативни решения на проблема с емисиите.

„Това решение на Обединеното кралство е много добро за нас. Смятаме, че електрическите батерии са само едно от решенията за въглеродна неутралност, но от друга страна имаме повече възможности да използваме настоящия двигател с вътрешно горене за въглеродно неутрални горива“, обясни той.

Като се има предвид ангажиментът на японците към хибридната технология - Mazda продава меки хибриди , плъгин хибриди и сега версия на MX-30 с роторен двигател и удължен пробег - компанията възлага своите надежди на „електронните горива“, въпреки че Мацуе признава, че налагането на масово въглеродно неутралното гориво е също толкова трудно, колкото и преминаването към електричество.


0 от 500