IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen уби най-евтиния си модел

Мястото на градския хечбек Up! ще бъде заето от електромобил

Volkswagen обяви спирането на производството на най-малкия автомобил в гамата си – градския хечбек Up!. Неговото място ще бъде заето от доста по-скъпия електрически ID.1, но това ще се случи не по-рано от 2026 г.


VW Up


Volkswagen Up беше представено през 2011 г. и се произвеждаше в завод в Братислава, Словакия. Последният екземпляр наскоро слезе от производствената линия и европейските дилъри разпродават останалите им наличности. Преди Up! същата участ имаха и двамата му „братя“ - Seat Mii и Skoda Citigo, които бяха спрени съответно през 2020 и 2021 г.

Причината за спирането на трите модела е почти окончателната смърт (с изключение на няколко редки случая) на сегмента А - този на най-малките коли някога, същите, които в момента имат най-ниските маржове на печалба за производителите. Това се дължи на факта, че те трябва да бъдат оборудвани с редица системи за безопасност, както и с двигатели, отговарящи на най-новите екологични стандарти.


VW Up


С напускането на Up!, най-достъпният модел на Volkswagen в Европа ще бъде хечбекът Polo. А през 2026 г. трябва да се появи градски електромобил, който ще струва около 20 000 евро и така ще се превърне в най-евтиния модел на марката. Самият Up! също се предлагаше в изцяло електрически вариант, но и това не помогна за оцеляването на автомобила.


0 от 500
  • #22
    2 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    Абе не разтягай лукуми ами казвай как 1500лв на година ще ти обърнат сметките да си купиш електричка!!!! Аз за СИНТЕТИЧНОТО гориво ти отговорих! Намери в коя от всичките теми от които избяга с ряз!И не ми обяснявай какво е лъжец ами вземи провери какво е човече което проповядва идеология която самото то не следва!Какво ми дрънкаш за разлика на година и променливи!Ти си този който твърди,че ако разхода му за нафта скочи с още 1500лв за година ще си купи електричка!Айде обясни защо!!!
  • #21
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Пак те питам ще ми отговориш ли колко СИНТЕТИЧНО гориво и на каква цена произведоха в Чили от обещаните 130 милиона литра за 10 долара литъра за 2022 година? Знаеш или не знаеш отговора?
  • #20
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    И в сметките си пропуснал половината променливи. Миналата година от цената на горивото трябваше да се избиват около 100 000 лв до 30 000 лв колкото ми е бюджета за личен автомобил, който съм си определил. Тази година разликата падна с 50 000 лв, а цената на горивата се вдигнаха. Тоест за хора с по-голям бюджет за автомобил ако миналата година не е било изгодно, вече е изгодно, както се вижда и от продажбите както в България така и в цяла Европа. Ти си отричай колкото си искаш!
  • #19
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Освен че лъжеш, също така и не помниш че имам няколко автомобила в семейството и не карам само един. За разлика от турбо аз не смятам че всички трябва да караме баничарки, защото това е идеалният автомобил. За разлика от тебе Не смятам че всички трябва да караме бензин защото това е идеалният автомобил. За мен идеални автомобили не съществуват, а съществуват подходящи за определен тип дейност. Това че с личния си автомобил минавам 10 000 км, не означава, че минавам по толкова на година.
  • #18
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    "Щото не спираш да мрънкаш срещу всички и да обеждаваш колко е евтино и добре да се карат електрички,"хайде да не цитирам определението за патологичен лъжец отново от Уикипедия, защото това не ми е целта да пиша коментари за разлика от тебе. Спри да лъжеш толкова нагло защото само днес поне пет пъти съм повторил че електромобилите все още са много скъпи. Цитирай поне едно място където съм твърдял обратното?И хайде да неровя 10 страници назад по всичките ми по които сме писали, отговори тук?
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    С признанието си за километрите които минаваш и какво караш се показа какво си - анти автомобилно хипи,което мрази колата си,мрази да кара,фен е Тесла,но мечтае да настъпи китайското превъзходство при колите, па дано се появят хубави,много бързи,ама за 20к евра коли, и като станат на 5-7 години да си я купиш за 10к евра и да си я зареждаш само от волтаиците които си си бил инсталирал на покрива!И тогава нафтата трябва да е над 5лв та да можеш да я "избиеш" тая електричка за поне 5 години!
  • #16
    2 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    Аз съм ти отговорил!Но спираш да четеш коментарите под темите като няма с какво да се защитиш!Бягаш като ущипана мома!Ама нали не четеш теми от "трета страница" За пореден път показа,че даже не асимилираш това което четеш! Чакам те да обясниш какво ще се промени след като нафтата скочи с още 1,20лв и стане над 4лв и как сметката ти тогава ще излиза па сега не!Много ми е интересно как 1000-1500лв на година в момента те спират да изхарчиш 50к Евра ама след няколко месеца, няма да те спират!
  • #15
    2 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    166лв струва една средно пълна количка от Билла! Вра се щото ти се вреш!!! Щото не спираш да мрънкаш срещу всички и да обеждаваш колко е евтино и добре да се карат електрички,а ти караш смрадлив дизелак!Аз карам електричка и сметката я знам много по-добре от теб!Айде хвърли 50к евра за Тесла и ще ги спестиш още сега тия 166лв бе!Що чакаш да почнеш да се "набутваш" 332лв на месец и тогава да извадиш 50к Евра!2000лв на 12 месеца е 166.666!Нали тая сума на месец ще те "принуди" да си купиш тесла!!
  • #14
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    И към тебе е въпроса:Цитирам:MythBuster ( преди 5 часа )Пак те питам ще ми отговориш ли колко СИНТЕТИЧНО гориво и на каква цена произведоха в Чили от обещаните 130 милиона литра за 10 долара литъра за 2022 година? Знаеш или не знаеш отговора?"Толкова ли ви е трудно да кажете дали знаете или не знаете отговора и мълчите вече половин месец "всичките" сякаш сте един човек, въпреки че ви питам един по един? Поне един от хорски срам няма ли да отговори? Нали бяхте абсолютно сигурни че това е бъдеще ...
  • #13
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    166 лв плюс още някой друг лев е нощувката за вечер за четирима, в апартамента който струва две тесли. Така устройва ли те сметката? Не знам защо постоянно си вреш носа в сметките на останалите! И защо ги сметна на месец 166 лв, а не по 22 стотинки на час, че стотинкаджия повече ми харесваше ! Хайде научи се, да смяташ и да разбереш защо преди две години сметката излизаше само за хора които минават над 50 хиляди километра годишно, А тази година километрите паднаха на 20 000?