IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen пусна нов бюджетен кросоувър

Discovery излиза на пазара в Китай само с един двигател

Германският производител Volkswagen върви по пътя на електрификация, но не забравя и моделите с ДВГ от най-ниските сегменти. В резултат на това на пазара в Китай вече е и най-евтиният кросоувър на марката, който носи името Discovery.


VW Discovery


Моделът ще бъде достъпен в две нива на оборудване, като още в базовия си вариант получава екстри като външи огледала за обратно виждане с функция за сгъване при паркиране и накланяне при движение на заден ход.

Интериорът на Volkswagen Discovery е оборудван и с дигитален приборен панел и 9,2-инчов екран на мултимедийната система. На покрива е монтиран панорамен люк.


VW Discovery


За кросоувъра е предвиден само един двигател. Това е 1,2-литров бензинов турбомотор с мощност 116 к.с. и 200 Нм, който работи в тандем с роботизирана скоростна кутия DSG-7. Предимството на този двигател е ниският разход на гориво - само 5,6 л/100 км.

В Китай Volkswagen Discovery ще струва от 143 900 до 146 900 юана (18 400-18 800 евро), като засега не се предвижда появата му на други пазари.


VW Discovery


0 от 500