IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen уби най-евтиния си модел

Мястото на градския хечбек Up! ще бъде заето от електромобил

Volkswagen обяви спирането на производството на най-малкия автомобил в гамата си – градския хечбек Up!. Неговото място ще бъде заето от доста по-скъпия електрически ID.1, но това ще се случи не по-рано от 2026 г.


VW Up


Volkswagen Up беше представено през 2011 г. и се произвеждаше в завод в Братислава, Словакия. Последният екземпляр наскоро слезе от производствената линия и европейските дилъри разпродават останалите им наличности. Преди Up! същата участ имаха и двамата му „братя“ - Seat Mii и Skoda Citigo, които бяха спрени съответно през 2020 и 2021 г.

Причината за спирането на трите модела е почти окончателната смърт (с изключение на няколко редки случая) на сегмента А - този на най-малките коли някога, същите, които в момента имат най-ниските маржове на печалба за производителите. Това се дължи на факта, че те трябва да бъдат оборудвани с редица системи за безопасност, както и с двигатели, отговарящи на най-новите екологични стандарти.


VW Up


С напускането на Up!, най-достъпният модел на Volkswagen в Европа ще бъде хечбекът Polo. А през 2026 г. трябва да се появи градски електромобил, който ще струва около 20 000 евро и така ще се превърне в най-евтиния модел на марката. Самият Up! също се предлагаше в изцяло електрически вариант, но и това не помогна за оцеляването на автомобила.


0 от 500
  • #32
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Жалко, но факт ( преди 6 месеца )
    Според производителите на коли, в Европа всички сме със заплати като в Люксембург.
  • #31
    1 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    Зададох ти *** въпрос срещу твоето твърдение, че цена над 4лв за литър нафта, ще промени сметката ти за електричките! Дадох ти простата сметка, че това е разлика от 1440лв на година и просто искам да знам защото те правят такава фондаментална разлика, и се притесних, че може би пропускам нещо и няма сменя и колата в България с електричка в най-точния момент!Ти изписа 10 000 глупости, ама отговор не даде!Само разбрахме, че караш супер неикономичен дизелов SUV и много хвалиш Тесла!
  • #30
    1 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    Какво общо има това че съм си купил KIA EV6 в Германия с това дали ти вярваш или не и всичко това да има общо с кога според теб в България масово ще е изгодно да се карат електрички?!?! Айде обясни ми тая тънка нишка на непроследимата ти логика?!?!
  • #29
    1 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    Абе шмат ко! Аз кога съм говорил за Чили!?!? Ти откачи ли или биполярното разстройство се обостри! Айде намери мой коментар в който споменавам Чили!!!! И да, знам отговора, за разлика от теб знам как да ползвам GOOGLE! И какво като не са произвели колкото са планирали?!? Не си чувал за изоставане от първоначални планове ли?! Ами ако не си, прочети за Роадстара и Сайбъртрака на Тесла - те са пример за изоставане от първоначални планове!!!
  • #28
    1 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    ОООО, твоя SUV!Иначе гледаш изгодното, ама си си купил SUV на нафта, дето харчи 15/100!Колко харчи тоя изгоден SUV? Айде да смятаме 12/100!12*2,90= 34,80лв на 100км*100 да станат 10 000км на година - 3480 лева на година, при цена 2,90. При цена 4,10лв което преминава психологическата ти граница от 4лв/л ще изхарчиш 4920лв за 10 000км. т.е. 1440лв повече на година от колкото при сегашната цена!Така - чакам да обясниш как тия 1440лв променята сметката да си купиш електричка!
  • #27
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    И като си почнал да лъжеш как убеждавам всички да си купят електромобили, ще ми кажеш ли по спомен кога според мен в България масово ще е по-изгодно да се карат електромобили? Масово ще рече над 50%? За другия месец ли съм говорил или най-късно догодина? Припомни на останалите моята теза да видим какво ще излъжеш този път, за да ти е успешен денят?
  • #26
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Пак те питам ще ми отговориш ли колко СИНТЕТИЧНО гориво и на каква цена произведоха в Чили от обещаните 130 милиона литра за 10 долара литъра за 2022 година? Знаеш или не знаеш отговора?
  • #25
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    А за да не ми отговаряш с две цифри като например , че не са успели да произведат 130 милиона литра аз се произвели само 100 милиона или пък цената не е 10 долара Ами 20 долара на литър, значи въобще не си ми отговорил и пак ме пращаш да чета в google отговора, защото ти не го знаеш. Аз обикновено задавам въпроси на които знам отговора и виждам че сте с поне 1000% грешка в цифрите! Нещо забрави да ме пращаш да търся къде във Великобритания произвеждат от месеци синтетично гориво на 3,5 паунда
  • #24
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Ох горкия Как си прави сметка от неговата камбанария. Я ми обясни как точно сметна 1500 лв разлика? Моят SUV не харчи 4,5 на 100 нито градско нито на магистралата. Аз да не съм турбо, гост и останалите антиелектрици, да твърдя, че по магистралата не може да се кара с повече от 90 км в час и затова автомобилна им харчи 4,5 на 100 и нямат идея колко харчи при 140 км в час защото никога през живота си не са вдигали толкова и не знаят дали автомобилите им могат.
  • #23
    2 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    И се моли конфликта в Газа да свърши до няколко дни, че иначе преди нова година нафтата ще е минала 4лв и сметката ти няма да излиза и ще трябва да думнеш 50к евра за електричка, та да ти излезе сметката! Нали така! Маслени радиатори, духалки, климатици .... електричка! Сметката си е сметка! Над 4лв, нали така!