IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновеният VW Touareg дебютира в България

Цените на всъдехода у нас стартират от 145 740 лева

Обновеният VW Touareg вече може да бъде поръчан и в България, след като беше представен оф ициално в столицата. Всъдеходният флагман на германската марка е достъпен с бензинов, дизелов или хибриден агрегат. Цените на модела стартира от 145 740 лв за базовия вариант и достигат до 176 059 лв за топ-варианта Touareg R eHybrid, който е разработка на спортното подразделение на производителя от Волфсбург.


VW Touareg


Промените в дизайна на автомобили включват нови LED-светлини, които са свързани с ефектна светлинна лента. Всъдеходът получава и светеща задна емблема. Стандартното оборудване включва и новия Innovision Cockpit на Volkswagen, който се състои от Digital Cockpit и информационно-развлекателната система от висок клас Discover Pro Max. Благодарение на това навигацията и картографските данни са с по-висока разделителна способност.

След промените Touareg се предлага в 5 различни варианта на задвижване, като се започне с 3,0-литров V6 бензинов двигател с турбокомпресор, развиващ 340 к.с. Дизеловият 3,0-литров V6 е достъпен с 231 или 286 к.с., а електрифицираният вариант eHybrid съчетава 3,0-литров V6 бензинов двигател с електромотор за общо 380 к.с.


VW Touareg


На върха на гамата е Touareg R eHybrid, при който мощността достига 460 к.с. Независимо от двигателя, всички версии се предлагат стандартно със задвижване на всички колела 4Motion и осемстепенна автоматична скоростна кутия.


0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Кво ми пука ( преди 6 месеца )
    По важното е друго вчера Стелантис изпревари ФВ по пазарна капитализация.Началото на края за германците.Автоиндустрията им представлява 20% от бвп а с тях са свързани много други предприятия от химическата електронната и други индустрии и сектори ако щете и застраховатрлният дори.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Факт ( преди 6 месеца )
    Баклюк
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    raiders ( преди 6 месеца )
    За тези пари друго... всичко под 80к дето вече не е електрическо няма смисъл. Е да ако не караш по 40к на година или не си доставчик на еконт да ходищ до Варна всеки ден.
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    порше на половин цена или бентли на една четвъртинка