IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Можете да гласувате за това къде да има зарядна станция на Tesla

За съжаление, България я няма в опциите, предложени от американския производител

Tesla ви позволява да гласувате къде трябва да бъде следващата обществена зарядна станция Supercharger. Така тя може да е близо до вас, въпреки че България е забита в "трета глуха"..


Tesla


Тази нова система за гласуване за Supercharger вече е активна и позволява на хората с акаунт в Tesla да избират до пет места за нови станции за зареждане. Печелившите се избират всяко тримесечие, което означава, че гласуването се нулира и можете да гласувате за нови пет потенциални локации на Supercharger.

На европейско ниво текущото най-гласувано потенциално местоположение на Supercharger за това тримесечие е в Брашов, Румъния, което в момента има 16 355 гласа. Следват Солнок, Унгария (15 408 гласа) и Фузешабони, Унгария (15 318 гласа).

В допълнение към възможността да гласуват за избраните местоположения на Supercharger, хората с акаунти в Tesla могат също така да предложат различно местоположение за следващата инсталация на Supercharger на компанията. Тези предложения ще бъдат прегледани при изпращане и може да отнеме до три месеца, докато бъдат добавени към картата на Supercharger. За съжаление в картата на Tesla за предложения за нови зарядни станции България не фигурира.

В моментаамериканският производител има над 50 000 суперзарядни устройства в световен мащаб, като мрежата в Европа непрекъснато се разраства. Но все пак българи с акаунт в Tesla могат да предлагат нови местоположения в раздел "Други държави".

0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Ето един 57 секунден клип в който се вижда развитието на зарядните на Финес във времето. https://youtu.be/4r7yCQHDQFQ?si=WRtdtJEbmEDHFrKQ В началото на 2020 година са имали 4 зарядни станции, а до края на годината са ги увеличили 4 пъти и вече имат 17 зарядни станции в началото на 21 година. А в началото на 2022 вече са увеличени двойно до 41 броя, което за рамките на България вече е впечатляваща цифра.
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    С колко процента ще стигнеш до следващата зарядна станция и изчислява в колко време трябва да стоиш за да заредиш за да стигнеш до следващата. Не може да си позволи някоя от станциите по маршрута да не работи. А и като разстояние между зарядни с мощност над 150 kW, да не говорим пък за брой зарядни станции на електромобил в страната, България вероятно е на едно от челните места поне в Европа.
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    До 6. Добра не винаги и не задължително означава повече. Зарядните на Финес са единствените които се доближават като разполагаемост до тези на Тесла с над 99%. Това означава че при 100 опита над 99 пъти ще заредиш без никакви проблеми. Цитирай ми една от западните която да може да постигне поне 80%? Обикновено на 10 опита два-три са неуспешни и Тесла въобще не иска да се обвързва с тях и да ги включва в картите си именно по тази причина. Компютърът на Тесла изчислява с колко процента ще стигнеш
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 месеца )
    Зарядните не са проблем,тока ще е проблем със спирането на Мариците.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 7 месеца )
    Това някаква нескрита реклама ли е? Стига простотии на запад има в пъти повече зарядни евентуално предполагам е възможно да имаме най-добра на балканите, но и това е съмнително и ме съмнява да са относително повече от Хърватия и Словения
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 7 месеца )
    До 1.Таралесльо,само дето няма електрически камиони.Тесла е произвела 60-70 Семи за година.
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Тесла изгражда станции не да ви е удобно а да покрива определени международни маршрути, в случая двете станции са да се улеснят объркалите се да минат от тук на път за Гърция и Турция.
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    BGSuperchargers ( преди 7 месеца )
    Хубаво е информацията да се проверява преди да се публикуват такива статии. Да не говорим че вече има Supercharger-и на две места в България.Страната ни фигурира на картата, просто не е в топ 10 на leaderboard-а.Но има гласувания за Superchargers в България и по-специално:* във Велико Търново 747 гласа, заема 164 място.* във Варна - 773 гласа, заема 161 място.
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Има причина България да не фигурира. България вече имах една от най-добрите зарядни инфраструктури в Европа да не кажа и в света в лицето на Финес чарджинг. За Тесла е много по-изгодно да добави техните зарядни станции в картата си, отколкото да строи собствени. Финес са доказателство, че изграждането на зарядна инфраструктура не е никакъв проблем, защото зарядните инстанции са с минимум 150 киловата мощност А напоследък инсталират над 200 kW, които са достатъчни и за камиони.