IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Можете да гласувате за това къде да има зарядна станция на Tesla

За съжаление, България я няма в опциите, предложени от американския производител

Tesla ви позволява да гласувате къде трябва да бъде следващата обществена зарядна станция Supercharger. Така тя може да е близо до вас, въпреки че България е забита в "трета глуха"..


Tesla


Тази нова система за гласуване за Supercharger вече е активна и позволява на хората с акаунт в Tesla да избират до пет места за нови станции за зареждане. Печелившите се избират всяко тримесечие, което означава, че гласуването се нулира и можете да гласувате за нови пет потенциални локации на Supercharger.

На европейско ниво текущото най-гласувано потенциално местоположение на Supercharger за това тримесечие е в Брашов, Румъния, което в момента има 16 355 гласа. Следват Солнок, Унгария (15 408 гласа) и Фузешабони, Унгария (15 318 гласа).

В допълнение към възможността да гласуват за избраните местоположения на Supercharger, хората с акаунти в Tesla могат също така да предложат различно местоположение за следващата инсталация на Supercharger на компанията. Тези предложения ще бъдат прегледани при изпращане и може да отнеме до три месеца, докато бъдат добавени към картата на Supercharger. За съжаление в картата на Tesla за предложения за нови зарядни станции България не фигурира.

В моментаамериканският производител има над 50 000 суперзарядни устройства в световен мащаб, като мрежата в Европа непрекъснато се разраства. Но все пак българи с акаунт в Tesla могат да предлагат нови местоположения в раздел "Други държави".

0 от 500
  • #39
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    До PLAID. "Финес Чарджинг са на път да станат може би единствения частен оператор, чиито станции ще се виждат в менюто на Теслите" единствения в България или единствения в Европа?
  • #38
    0 rate up comment 1 rate down comment
    PLAID ( преди 6 месеца )
    Финес Чарджинг са на път да станат може би единствения частен оператор, чиито станции ще се виждат в менюто на Теслите и колите ще ги третират като Supercharger станции - колата ти казва къде, кога и за колко минути трябва да заредиш, така че да е най-бързо. Дава информация за локацията и зареждаш автоматично (plug & charge) без приложения, карти, телефони и занимавки.
  • #37
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Реално ( преди 6 месеца )
    И тук гласуваме за Варна, Търново и др., освен Софийските и Пловдивските суперчарджъри, които са все още безплатни. Все пак първите 80 Тесла таксита вече са купени. И недейте пълни на безплатното на тънка лайсна, в Парадайз мола, щото тея зарядни са за пътуващи, не за местни тарикати.
  • #36
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Искам да се извиня на Гост, че подходих по техния тертип и съм писал едно към гьотере цифрите с нагласяне, без да ги проверя. По долу писах, че има заявки за 40 000 MW и вече одобрени проекти с разрешителни и договори за изграждане на 3000 до 4500 MW като втората цифра даже леко беше преувеличена защото не знаех точната цифра. След това обаче прочетох статия от днес озаглавена " ECO модернизира мрежата от ВЕИ с инвестиция за 760 милиона" и се оказа че без да искам жестоко съм излъгал. Извинявам
  • #35
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    До 35. Тъкмо ме подсети какво забравих да пиша в предишните мнения, че ги писах с прекъсвания. Щях да отговарям на онзи който се подиграваше за екстрата да ти покаже с колко процента ще стигнеш до следващата зарядна станция или крайната дестинация. В момента за дизела и на мен не ми трябва такава екстра, защото пълня до горе, понеже където и да спра цената вече гони 3 лв и утре ще е по-скъпо отколкото днес. При тока няма смисъл да зареждаш на 79 ст. до горе, след като можеш да пълниш на 15ст.
  • #34
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Искаме кола с огромен пробег, не толкова, за да може да караме по 8 часа, без да спираме или не ни се чака половин-един час да позаредим.Искаме кола с огромен пробег, защото вкъщи, я на нощна, я през панелките - всичко е мноооого по-евтино.
  • #33
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 32 от пътешествен ( преди 6 месеца )
    Не съм казал подобно нещо. Казвам, че твърдиш неща, които не са верни, защото явно не си запознат. А не си запознат, защото очевидно нямаш електричка, но това не ти пречи да обясняваш колко непрактични са. А подобно твърдение за Бъ6с нашите разстояния е меко казано не особено премислено. Аз гледам на автомобила си като на кола, а не на ел. кола. Просто е на ток. По никакъв начин не съм ограничен. Нямам половин кола или три четвърти кола. Имам пълноценен автомобил, който предлага повече от ДВГ.
  • #32
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 30 от пътешествен ( преди 6 месеца )
    4)-Изчислява го на основата на карането. Ако ти си познаваш колата, ще знаеш на колко процента ще си след 100 или 200 км. Компютърът като цяло е доста точен. 5)-Няма нужда да подготвяш нищо, колата го прави - по-умна е от теб. Ако 140 минути за теб са прекалено много за 2000 км, то електрическите коли не са за теб на този етап. Но много искам да видя как пътуваш на подобни разстояния и зареждаш само за 5 мин, защото нямаш търпение да продължиш, туй като не се изморяваш, схващаш, огладняваш и т.н
  • #31
    1 rate up comment 1 rate down comment
    пак съм #30 ( преди 6 месеца )
    Г-н #31, точно така - нямам ел. кола. Но съм сертифициран за техник на такива от '2013-а година (при един от най-големите производители на електрокари), когато ти още не си знаел, че (ще) има такива коли. Ха, сега ми обясни защо нямам право да изказвам твърдения за тази технология.
  • #30
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 30 от пътешествен ( преди 6 месеца )
    Както казах, тук хората знаят всичко. Отговарям на всичките ти точки, макар да съм сигурен, че е безсмислено. Относно 1)-Няма нужда да се съобразяваш, има достатъчно, но ти откъде да знаеш, след като нямаш ел. кола. 2)-Не ми е много ясно какво имаш предвид. Има достатъчно станции. 3)-Ако паднеш под 10% вината ще е твоя, а не на липсата на станции или на пробега. Изключвам случаите, когато си познаваш колата и рискът е премерен. 4)-Това, което показва компа е ориентировъчно.