IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Land Cruiser се доказа като „неразрушим“

Смазаният до неузнаваемост всъдеход стигна на собствен ход до сервиза

Toyota Land Cruiser отдавна е известен със своята легендарна здравина и способности за проходимост извън пътя. А заснет в Саудитска Арабия пикап от модела за пореден път показва колко е здрава тази кола.


Toyota


Всъдеходът е претърпял брутална катастрофа, като е излетял от пътя и се е преобърнал няколко пъти. Въпреки сериозни повреди автомобилът успява да стигне на собствен ход до сервиз на марката, става ясно от видео, публикувано в една от социалните мрежи.

Изображенията на тежко повредения Land Cruiser са наистина смайващи. Каросерията е усукана, което създава впечатлението, че колата е била смачкана от огромна сила. Пикапът (най-вероятно Land Cruiser 70 Series) толкова силно повреден, че повечето хора биха го сметнали за непоправим. Собственикът му - Халид Ал-Ажми, твърди, че е оцелял като по чудо при инцидента, без да получи сериозни наранявания.


Toyota


При проверка на автомобила собственикът открива, че той все още може да се движи. Всъдеходът трудно може да бъде възстановен, но някои от частите и агрегати вероятно ще бъдат спасени. Пораженията по рамата, която е известна със своята здравина и издръжливост изглеждат минимални, а двигателят продължава да работи, така че при влагане на сериозна сума тази Toyota може да бъде върната към живот.

Трябва да се отбележи, че Land Cruiser 70 е останал почти непроменен от представянето си през 1984 г. Наскоро моделът беше освежен, като въпреки възрастта си продължава да се радва на интерес в някои райони на света. А инциденти като този потвърждават репутацията му на един от най-неразрушимите автомобили на планетата.


0 от 500