IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

50-те най-продавани нови коли в Европа

Tesla отново отвя конкуренцията, китайската BYD Atto 3 е по-продавана от BMW Серия 5 през август

Tesla Model Y отново е на върха в Европа след рекордно силен месец август, показват данните на аналитичната компания DataForce. Американският електромобил успява да изпревари Dacia Sandero дори и преди очакваното по традиция засилване в доставките на Tesla в края на тримесечието, и вече има над 5,000 автомобила аванс пред румънския бюджетен модел. Volkswagen T-Roc допълва тройката на най-продаваните нови модели на Стария континент, като няма изгледи някой от трите да бъде изместен до края на годината.
   
   
BYD Atto 3, електромобил, Китай
Китайската BYD Atto 3 е по-продавана от BMW 5 Series в Европа през август. Самата марка BYD, макар да присъства само на седем пазара, вече е по-голяма в Европа от Alfa Romeo или Subaru
   
    
Данните за август сочат и засилващо се темпо на китайското нашествие в Европа. Все още няма модел на китайска марка в Топ 50 на най-продаваните, но електрическото MG 4 е на ръба - то заема 53-а позиция, с 48 013 нови регистрации за първите осем месеца. Малкият китайски електромобил Ora Funky Cat бие Nissan X-Trail по регистрации през август (2293), а BYD Atto 3 е бил по-продаван през този месец от BMW Серия 5. Самата марка BYD изпреварва Аlfa Romeo, Lancia и Subaru. Още няколко китайски марки се радват на трицифрени ръстове - Great Wall (+456%), Nio (+279%) и Xpeng (+115%).
    
        
50-те най-продавани нови коли в Европа (ГАЛЕРИЯ):


  
    

 

0 от 500
  • #48
    0 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Ето и откъде съм копирал цитата : Спад с 19.2%: Енергийната борса затвори при средна цена за базова енергия от 143.92 лв. за MWh с ден за доставка 1 октомври 2023 г. https://3e-news.net/bg/a/view/47383/spad-s-19-2-energijnata-borsa-zatvori-pri-sredna-cena-za-bazova-energija-ot-143-92-lv-za-m-wh-s-den-za-dostavka-1-oktomvri-2023-g
  • #47
    0 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Хайде да разбия и този мит с поредните факти и цифри за цената на тока вчера например с цитат, както се води конструктивен диалог, а не с тpoлски нападки към събеседника с кухи коментари без никакво съдържание като твоето: Най-ниската цена, отново отрицателна е отчетена за 14 часа минус (-) 2.15 лв. за MWh (2958.5 MWh). Отрицателна е и стойността за 15 часа минус (-) 1.25 лв. за MWh при обем от 3022.8 MWh, а преди това в 13 часа е 0 лв. за MWh (2792.8 MWh).
  • #46
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 месеца )
    Отрицателните цени на тока са само в електрическата глава на митичния.Няма иначе да му излязат опорките за безплатното зареждане на тостерите.
  • #45
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    предлагам ти да си смениш ника на Scrooge McDuck или Ebenezer Scrooge - мистър Скрудж който се възмущавал от това Как хората могат да бъдат толкова щастливи, когато са бедни? или казано по нашему аз съм едно стиснато Копеуе което по цял ден цепя стинката на две за да купя на детето сладолед от бензиноставция защото купувам отрицателно заредени електрони даже г хващам във въздуха за да не плащам такса пренос ако има начин и на мен ми плащат за това че им консумирам незеления ток
  • #44
    2 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Чакам все още отговор:"Я да ви тествам критичното мислене и ВЯРАТА. КоментирайТЕ тази част от новината: "Плановете са заводът да произведе 130 милиона литра през тази година и до 550 милиона литра годишно до 2026 г. нищожно количество, имайки предвид, че само САЩ използват над 460 милиарда литра на година. " За колко е стигнало в произведеното през 2022-ра година количество? Дали ще стигне поне за пробега на едно семейство за годината?
  • #43
    3 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    "Тогава 200kWh ще струват 127лв, вместо 11лв, ако заредиш в момента на отрицателна цена." Това е за автомобилна батерия. Умножи това по 4 всеки ден за необходимата енергия за камион. Щом 400 лв на ден за тебе са жълти стотинки, вероятно караш най-малко bentley, за да не те бъркат някакви си 146 000 лв разлика от зареждане на година.
  • #42
    2 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    А на практика дори няма нужда да следиш цените. Единственото което се изисква от тебе е преди да влезеш в автомобила да изключиш зарядното, А като паркираш някъде да го включиш отново. От там нататък софтуера, например на Тесла се казва autobidder на база на изкуствен интелект следи цените и се грижи в колко часа колко енергия да зареди И кога да я върне обратно в мрежата, а после да зареди отново батерията за да е пълна като тръгнеш на някъде сутринта или в края на работното време.
  • #41
    3 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    До 38. И аз искам като отида на бензиностанцията да ме черпят кафе и сандвич да ми напълнят резервоара догоре и да ми дадат 100 лв да си имам, всеки път като ида, ама няма. Щях да съм доволен дори само за по един-два часа събота и неделя да важи. И за да се изравни със зареждането на ток, някой да идва с тубите да ми пълни резервоара в гаража е да носи кафето и хапването вкъщи и да ми плаща. Аз ще се съобразявам да съм вкъщи в тези часове.
  • #40
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    икономията майка на мизерията нямам друга работа ще стоя ще смятам колко ми е тока утре на обяд за да спестя пет лева относно цените на тролеите има за всеки но не за всички Spectre is Rolls-Royce's Starting at $ 422,750 честито на печелившите както се казва в този ред на мисли някой знае ли дали ще отварят лафка
  • #39
    2 rate up comment 1 rate down comment
    до 38 ( преди 6 месеца )
    Като нямаш умни в цялата фамилия, поне електромерът да ти е такъв. Очевидно може да взима много по-добри житейски решения от теб.