IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

50-те най-продавани нови коли в Европа

Tesla отново отвя конкуренцията, китайската BYD Atto 3 е по-продавана от BMW Серия 5 през август

Tesla Model Y отново е на върха в Европа след рекордно силен месец август, показват данните на аналитичната компания DataForce. Американският електромобил успява да изпревари Dacia Sandero дори и преди очакваното по традиция засилване в доставките на Tesla в края на тримесечието, и вече има над 5,000 автомобила аванс пред румънския бюджетен модел. Volkswagen T-Roc допълва тройката на най-продаваните нови модели на Стария континент, като няма изгледи някой от трите да бъде изместен до края на годината.
   
   
BYD Atto 3, електромобил, Китай
Китайската BYD Atto 3 е по-продавана от BMW 5 Series в Европа през август. Самата марка BYD, макар да присъства само на седем пазара, вече е по-голяма в Европа от Alfa Romeo или Subaru
   
    
Данните за август сочат и засилващо се темпо на китайското нашествие в Европа. Все още няма модел на китайска марка в Топ 50 на най-продаваните, но електрическото MG 4 е на ръба - то заема 53-а позиция, с 48 013 нови регистрации за първите осем месеца. Малкият китайски електромобил Ora Funky Cat бие Nissan X-Trail по регистрации през август (2293), а BYD Atto 3 е бил по-продаван през този месец от BMW Серия 5. Самата марка BYD изпреварва Аlfa Romeo, Lancia и Subaru. Още няколко китайски марки се радват на трицифрени ръстове - Great Wall (+456%), Nio (+279%) и Xpeng (+115%).
    
        
50-те най-продавани нови коли в Европа (ГАЛЕРИЯ):


  
    

 

0 от 500
  • #38
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Митичен,нещо ми хитрееш.Аз искам да ми продаваш ток постоянно на отрицателна цена и да получавам пари.Не ща умни електромери, който ще ми приспадат жалки стотинки,за няколко часа отрицателна цена на тока през събота и неделя.
  • #37
    4 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Ако имаш електрическа Тойота с 1500км пробег, която се зарежда за 10 мин и по обещанията на Тойота ще е по-евтина от бензинова Корола, в колко часа ще я заредиш ? Доколкото ви познавам, ще я заредите утре вечер след работа на 469.40 лв/MWh, за да ви излязат сметките за опорните точки! Тогава 200kWh ще струват 127лв, вместо 11лв, ако заредиш в момента на отрицателна цена.
  • #36
    4 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Първо трябва да си купиш умен електромер и да подпишеш договор с КОЙТО И ДА Е доставчик на ток от десетките възможности които имаш в България. Тогава АВТОМАТИЧНО си купуваш ток на отрицателна цена всеки път, когато е отрицателна на борсата за съответния час. Цените за ВСЕКИ ЧАС се знаят минимум 24 часа напред. Например 14 до 15 часа днес цената В КОНКРЕТНИЯ МОМЕНТ е МИНУС 1,25 лв./MWh и АБСОЛЮТНО ВСЕКИ който има електромер с почасово отчитане МУ ПЛАЩАТ толкова. Утре за същия час е 135.03лв/MWh
  • #35
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Вече ти отговорих , Митичен.Продай ми ток на отрицателна цена,ще го купя всичкия.Да ти дам банкова сметка?
  • #34
    2 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Сега прочетох цялата новина, а не само абзаца с цената. Я да ви тествам критичното мислене и ВЯРАТА. КоментирайТЕ тази част от новината: "Плановете са заводът да произведе 130 милиона литра през тази година и до 550 милиона литра годишно до 2026 г. нищожно количество, имайки предвид, че само САЩ използват над 460 милиарда литра на година. " Колко още такива заводи трябва да бъдат изградени според вас?
  • #33
    2 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Турбо, дал си ми статия която е по-стара от моите три статии, които споделих тук. В моите статии се говори за предприятието от твоята статия и цена през 2023 година 50 евро за литър. В твоята статия се говори че в бъдеще време, когато ЗАПОЧНЕ да произвежда, цената ЩЯЛА да бъде 10 долара. Правиш ли разликата между предположения за бъдеще време и настояща цена на вече произведено гориво? Коя е актуалната и най-вече реална, а не предполагаема цена? 50 евро или 10 долара?
  • #32
    2 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    "Гост ( преди 16 часа )Споко електричари,не бързайте да се радвате.Субсидиите за електрокари спират,въвеждат данък електрокар,тока ще поскъпва още." Вярно е, ще поскъпне! Няма как да го продават все на отрицателна цена минус 2,15 лв/MWh като в момента на писането на това мнение! Но колко пък да поскъпне? Можеш ли да преположиш каква е била цената по това време миналата година и дали тока е поскъпнал оттогава?
  • #31
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Турбо ( преди 7 месеца )
    Колко по точно искаш?Дал съм ти сайта, заглавието на статията и датата.
  • #30
    5 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Абе той най-продавания автомобил в Европа е за шестцифрения сума, но не струва 999 999.99 лева. Даже не е И близо до 300 000. Да не говорим че най-скъпата Тесла с 1000 коня струва 180 000 лв, което е почти два пъти по-евтино от това което твърдиш. Тоест целенасочените ви лъжи са само с цел заяждане и провокиране на писане на мнения. Не че ме бърка да ви отговарям и да ви правя смешни опорните точки. Всеки сам разбира кой е за лудницата, освен лудия, който си мисли че целият свят е ненормален.
  • #29
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 7 месеца )
    Е за теб скъсъняка 300 бина не са проблем ларж си от пънелката за 80бона