IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

50-те най-продавани нови коли в Европа

Tesla отново отвя конкуренцията, китайската BYD Atto 3 е по-продавана от BMW Серия 5 през август

Tesla Model Y отново е на върха в Европа след рекордно силен месец август, показват данните на аналитичната компания DataForce. Американският електромобил успява да изпревари Dacia Sandero дори и преди очакваното по традиция засилване в доставките на Tesla в края на тримесечието, и вече има над 5,000 автомобила аванс пред румънския бюджетен модел. Volkswagen T-Roc допълва тройката на най-продаваните нови модели на Стария континент, като няма изгледи някой от трите да бъде изместен до края на годината.
   
   
BYD Atto 3, електромобил, Китай
Китайската BYD Atto 3 е по-продавана от BMW 5 Series в Европа през август. Самата марка BYD, макар да присъства само на седем пазара, вече е по-голяма в Европа от Alfa Romeo или Subaru
   
    
Данните за август сочат и засилващо се темпо на китайското нашествие в Европа. Все още няма модел на китайска марка в Топ 50 на най-продаваните, но електрическото MG 4 е на ръба - то заема 53-а позиция, с 48 013 нови регистрации за първите осем месеца. Малкият китайски електромобил Ora Funky Cat бие Nissan X-Trail по регистрации през август (2293), а BYD Atto 3 е бил по-продаван през този месец от BMW Серия 5. Самата марка BYD изпреварва Аlfa Romeo, Lancia и Subaru. Още няколко китайски марки се радват на трицифрени ръстове - Great Wall (+456%), Nio (+279%) и Xpeng (+115%).
    
        
50-те най-продавани нови коли в Европа (ГАЛЕРИЯ):


  
    

 

0 от 500
  • #18
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Буквално хората не знаят какво да си правят парите
  • #17
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Главния въпрос е защо не се предлага BYD в България, както и MG.
  • #16
    7 rate up comment 5 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    иии MythBusterчо ... смешно е да ползваш VPN да ми слагаш палчета надолу! Кой мислиш, че ще повярва, че има 12 човека в България, които четат тази статия и коментари между 23,30 и 00,30 Българско време, че чак да са толкова несъгласни с написаното от мен, че да изразят неодобрение, ама никой един ред да не напише?! Наистина си болен момче! Вече си ми интересен от чисто психологичен аспект!Ще те провокирам докато си покажеш всичките демони!И ти го казвам директно и ти ще продължиш!Щото си болен!
  • #15
    3 rate up comment 4 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    "умишлено разпространяваш за цената на e-fuel"?!? С каква цел разпространявам умишлено? Подбивам пазара на батерии и фусилни горива? Всявам паника на световните борси?! Ау, колко съм бил важен и значим!Не, няма да ти дам линк към информацията! ТЪРСИ! Само ще ти подскажа, че даже в този силно ограничен от към актуална информация сайт, преди време имаше информация точно за тази фирма! ТЪРСИ!Ако можеш .... да те видим колко може да се информираш!
  • #14
    7 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    А ти ЛЪЖЕЦО РУК, ще отговориш за източника на информация за ЛЪЖАТА, която умишлено разпространяваш за цената на e-fuel или пак опорката, че който не ти ВЯРВА сляпо и безрезервно на ЛЪЖИТЕ е за лудницата?
  • #13
    8 rate up comment 8 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    РУК-е, аз не знам и ПИТАМ ЛИ ПИТАМ и отговори не получавам. Зстова пиша по много! Мен като ме питат отговарям, защото всеки възпитан човек така прави!
  • #12
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Гост ( преди 7 месеца )
    Ми не,аз не пестя.Ползвам си колата до работа,до супермаркета,возя си детето без да правя тънки сметки колко стинки ще спестя от ток.А 17 к.лв за Корола не са 100 к.лв за тостер,нито 20 к.долара за батерии и електромотори.
  • #11
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Гост ( преди 7 месеца )
    До 10.Това неговото е болни амбиции. Всезнаещ, всеможещ и винаги прав дори когато греши.При него амбициите надхвърлят многократно възможностите.
  • #10
    12 rate up comment 17 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    9 коментара по темата, 4 на MythBusterчо ... Ти не си добре бе човек! Не се бъзикам като ти казвам, че трябва да вземеш мерки! Сериозно! Имати нещо и то сериозно! Потърси специалисти! Или се изолирай в манастир или бункер! Хора с такива тежки обсесии в един момент стават опасни за обществото! Я ще налетиш с кола в някоя спирка пълна с хора, я ще размахваш мачете в някой МОЛ! Не си добре човек!Тази мания да си доказваш и налагаш мнението крие сериозни проблеми с психиката и самооценката!
  • #9
    9 rate up comment 7 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    "Ти си спейшълист по врачуването и астрологията. Като им спрат субсидиите и всички останали правилегии,ПРОДАЖБИТЕ ЩЕ СПАДНАТ." Баба Ванга репи да яде! Това твоето ако не е врачуване, какво е?