IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

50-те най-продавани нови коли в Европа

Tesla отново отвя конкуренцията, китайската BYD Atto 3 е по-продавана от BMW Серия 5 през август

Tesla Model Y отново е на върха в Европа след рекордно силен месец август, показват данните на аналитичната компания DataForce. Американският електромобил успява да изпревари Dacia Sandero дори и преди очакваното по традиция засилване в доставките на Tesla в края на тримесечието, и вече има над 5,000 автомобила аванс пред румънския бюджетен модел. Volkswagen T-Roc допълва тройката на най-продаваните нови модели на Стария континент, като няма изгледи някой от трите да бъде изместен до края на годината.
   
   
BYD Atto 3, електромобил, Китай
Китайската BYD Atto 3 е по-продавана от BMW 5 Series в Европа през август. Самата марка BYD, макар да присъства само на седем пазара, вече е по-голяма в Европа от Alfa Romeo или Subaru
   
    
Данните за август сочат и засилващо се темпо на китайското нашествие в Европа. Все още няма модел на китайска марка в Топ 50 на най-продаваните, но електрическото MG 4 е на ръба - то заема 53-а позиция, с 48 013 нови регистрации за първите осем месеца. Малкият китайски електромобил Ora Funky Cat бие Nissan X-Trail по регистрации през август (2293), а BYD Atto 3 е бил по-продаван през този месец от BMW Серия 5. Самата марка BYD изпреварва Аlfa Romeo, Lancia и Subaru. Още няколко китайски марки се радват на трицифрени ръстове - Great Wall (+456%), Nio (+279%) и Xpeng (+115%).
    
        
50-те най-продавани нови коли в Европа (ГАЛЕРИЯ):


  
    

 

0 от 500
  • #28
    4 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Пич откъде толкова евтина електричка за 300 бона да си купя и аз. Не струваха ли милиони или дори милиарди? А тpoл?
  • #27
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Мхм ( преди 7 месеца )
    Мда ри си дал 300бона за електричка ще смяташ колко ти излизал киловатчаса ето това е пример за дебилщинъта на електричарите
  • #26
    3 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    А иначе това е почти същото като нощна тарифа на 3 стотинки за киловатчас която плащаш, закупена на 18 стотинки без ДДС от въглищните централи.
  • #25
    3 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Цитирай по-точно, а не преразказвай! Кой произвежда синтетични горива по 10 долара за литър? Аз съм ти цитирал производител и цена за 2023 година. Прогнозите за милион продажби на водородни toyota през 2020 година сме ги слушали слушали слушали слушали, така че не ми ги пробутвай и за синтетичното гориво. Прогнозите за електромобили от същите години се оказа че са били много песимистични и вече са задминати дори най-оптимистичните прогнози както виждаш от статията. Някой дали е предвиждал това?
  • #24
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Турбо ( преди 7 месеца )
    Bglobal.bg 9.06.2022 Синтетичните горива плюсове и минуси.Цена на синтетичните горива през 2022 г е 10 $ , която ще падне до 2 $ през 2030.
  • #23
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Все тая, не е адекватно да слагат снимка на тоя модел вместо на "нашия".
  • #22
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 7 месеца )
    Аложили са модела за Индия ц3 в Латинска Америка няма
  • #21
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    За Ситроен С3 сте сложили грешната снимка, това е модела в Латинска Америка, не симпатичния мъник, който продават тук.
  • #20
    2 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Да не мислиш че като ми сложиш 15 плюса и си сложиш 15 минуса и ме обвиниш че аз съм го направил ще станеш по-симпатичен да останалите и ще ме дискредитираш и всички ще повярват в плоската Земя, перпето мобиле и синтетична гориво произвеждане от днес на 3,5 паунда, при положение че най-голямото съоръжение в света в Чили е постигнало 50 евро за литър? Очевидно умните хора не вярват като тебе и си купуват Тесла, защото производството на водород вместо да поевтинява, поскъпва.
  • #19
    3 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    РУК, причината да ЛЪЖЕШ е за да се ЗАЯЖДАШ. Това е повече от очевидно. ще ти търся линковете за плоската земя точно колкото някога съм смятал доказателствата ви за перпето мобиле. Когато турбо твърдеше няколко месеца, че баничарка табло харчи 45 киловата входяща мощност за да достави на колелата 60 kW за да катери Шипка, всички си подкрепяхте лъжата и ме скъсахте от минуси и пращане в лудница. Само се смях и ви оставих да си смятате с месеци. Само вие се интересувате от минуси и плюсове.