IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

50-те най-продавани нови коли в Европа

Tesla отново отвя конкуренцията, китайската BYD Atto 3 е по-продавана от BMW Серия 5 през август

Tesla Model Y отново е на върха в Европа след рекордно силен месец август, показват данните на аналитичната компания DataForce. Американският електромобил успява да изпревари Dacia Sandero дори и преди очакваното по традиция засилване в доставките на Tesla в края на тримесечието, и вече има над 5,000 автомобила аванс пред румънския бюджетен модел. Volkswagen T-Roc допълва тройката на най-продаваните нови модели на Стария континент, като няма изгледи някой от трите да бъде изместен до края на годината.
   
   
BYD Atto 3, електромобил, Китай
Китайската BYD Atto 3 е по-продавана от BMW 5 Series в Европа през август. Самата марка BYD, макар да присъства само на седем пазара, вече е по-голяма в Европа от Alfa Romeo или Subaru
   
    
Данните за август сочат и засилващо се темпо на китайското нашествие в Европа. Все още няма модел на китайска марка в Топ 50 на най-продаваните, но електрическото MG 4 е на ръба - то заема 53-а позиция, с 48 013 нови регистрации за първите осем месеца. Малкият китайски електромобил Ora Funky Cat бие Nissan X-Trail по регистрации през август (2293), а BYD Atto 3 е бил по-продаван през този месец от BMW Серия 5. Самата марка BYD изпреварва Аlfa Romeo, Lancia и Subaru. Още няколко китайски марки се радват на трицифрени ръстове - Great Wall (+456%), Nio (+279%) и Xpeng (+115%).
    
        
50-те най-продавани нови коли в Европа (ГАЛЕРИЯ):


  
    

 

0 от 500
  • #8
    8 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    "Като им спрат субсидиите и всички останали правилегии,продажбите ще спаднат." Те така или иначе по твоите думи падат от няколко месеца и вече са се сринали тотално, затова те питам кога ще паднат до 30% пазарен дял? Нали говорим на един език? Говоря точно като тебе всичко наобратно на реалността за да ме разбереш и да можеш да ми отговориш!
  • #7
    8 rate up comment 8 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Писали сме заедно, та да те питам ти пестиш ли от гориво в касичката, че гледам 10-годишните короли за последните две-три години са се вдигнали от 10 на 17 000 лв, а горивото от 1,70 отива на 3,50 и ще пестиш доста. Преди всяка седмица зареждаше по 30 лв, скоро по 50 лв за същия пробег. 52 седмици по 20 лв ще пестиш 1 000 лв на година от разликата.
  • #6
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Гост ( преди 7 месеца )
    Ти си спейшълист по врачуването и астрологията. Като им спрат субсидиите и всички останали правилегии,продажбите ще спаднат.
  • #5
    8 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Гостенино, още не си ми отговорил с тези падащи продажби на електромобили, кога пазарния им дял ще падне на 30%?
  • #4
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Гост ( преди 7 месеца )
    И десет лева да стане,все тая.До работното място нямам градски транспорт,за колело ми е далече.За тока ще се чуе след нова година.Колко хилки плати за тостера и кога ще си изплатиш инвестицията?Не е лошо да си купиш прасенце касичка,за да спестяваш за нова батерия от икономиите на ток.
  • #3
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Ракета Пейтриът ( преди 7 месеца )
    Кой ток ще поскъпне? От Венецуела или руския? Беше ми скъпо, верно, на битова 2 лв/100 км (билетчето е 1.60 и доста им завиждах на тия), та сложих двоен навес 8 кВт и сега карам на 0 лв..
  • #2
    19 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 7 месеца )
    И ти не се радвай че стане ли 5лв литъра ще останат само служебните коли
  • #1
    13 rate up comment 12 rate down comment
    Гост ( преди 7 месеца )
    Споко електричари,не бързайте да се радвате.Субсидиите за електрокари спират,въвеждат данък електрокар,тока ще поскъпва още.