IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственик на Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio посочи проблемите за 5 години

За пробег от 55 000 км този спортен седан е получил една сериозна повреда (ВИДЕО)

Има много слухове за качеството и надеждността на автомобилите на Alfa Romeo. Ако влезете във форумите и прочетете какво се пише за колите от марката, вероятно ще се откаже от идеята за закупуване на Alfa.



Както обаче често се случва, монетата има две страни. И в подобна ситуация е по-добре да чуете какво имат да кажат собствениците. Видео, което ви предлагаме, е записано от собственик на Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Той разказва с какви проблеми се е сблъскал по време на 5-годишното притежание на спортни седан, като за този период е изминал 55 000 км.

Конкретно този автомобил е доставен нов на клиент в Япония през 2018 г., като досега е бил сравнително надежден според сегашния му собственик. Преди време обаче се е появил голям проблем с двигателя и се е наложило производителят да го замени по гаранция.

Собственикът твърди, че е скъсал ангренажен ремък, но Giulia няма такъв (двигагелят е ангренажна верига). Най-вероятно става дума за друг ремък, който се е скъсал и е причинил проблеми с охлаждането, което в крайна сметка е довело и до голяма повреда на двигателя.

Това е единствената механична проблема на тази Alfa досега, въпреки че собственикът съобщава и за проблеми в купето. Той твърди, че информационно-развлекателната система не винаги работи правилно, както и че приборният панел понякога изключва. Голямото разочарование обаче е амортизацията на самата кола, която за 5 години възлиза на повече от 50%.


0 от 500
  • #18
    28 rate up comment 1 rate down comment
    Камен ( преди 7 месеца )
    Те щото коментиращите тук са карали Стелвио или Джулия.... За мен и двата модела са предпочитани. Куадрофолиото ми е извън възможностите, а и не мисля, че е толкова практично, нямам наблюдения, но предполагам, че е уникално.
  • #17
    20 rate up comment 0 rate down comment
    Боби ( преди 7 месеца )
    И още нещо. Наскоро имаше подобна статия за Stelvio. Някакъв хейт към марката ли има?
  • #16
    26 rate up comment 4 rate down comment
    Боби ( преди 7 месеца )
    Алфа са страхотни автомобили. Имал съм две. Следващата също искам да е Алфа. С правилна поддръжка (то при всички е така) ще служи достатъчно дълго време.
  • #15
    26 rate up comment 2 rate down comment
    Друг Гост ( преди 7 месеца )
    Хммм, значи скъсал някакъв ремък, мислел че е ангренажния, и продължил да кара и станало нещо на двигателя?!? Аз така разбрах написаното. За такива няма здрави коли
  • #14
    26 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Тази алфа специално е много добра в съотношение с цената си да не говорим за дизайна ( много ми прилича на новото BMW M4, само че алфата е 2018та )
  • #13
    8 rate up comment 26 rate down comment
    Digifant ( преди 7 месеца )
    Може са карам цял ден и няма да срещна нито една Алфа познайте защо.
  • #12
    7 rate up comment 25 rate down comment
    Рено фен ( преди 7 месеца )
    Хаха тия алфи са големи тоалетни. Скъсан ремък на "нещо си" по охладителната система довело до голям проблем и смяна на двигателя с нов!? Wtf! 3 ама те компютри или компоти са, че нищо не се разбра от тази новина.
  • #11
    35 rate up comment 4 rate down comment
    хахах ( преди 7 месеца )
    От ВАГ ли им плащат пак за да пишат простотии
  • #10
    25 rate up comment 2 rate down comment
    Будинов ( преди 7 месеца )
    И да вметна,да дискутират само хора,имали имат и карат алфа.Питайте Крис Харис и Джеръми Кларксън
  • #9
    31 rate up comment 4 rate down comment
    Будинов ( преди 7 месеца )
    Това че една кола е предала мотор по незнайни причини не критерии че всички са на този хал.Алфата си е топ кола и колкото и да плюят любителите на немските кюмбета хората ги карат и все още са си фирма с тежест.Ьа дизайн да не говорим.И много ми е интересно по какъв критерий джапанката я оцени че е амортизирана на 50%.