IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Много рядка Alfa Romeo се продава евтино

RZ, проектирана от Робер Опрон, е най-необикновеният модел в новата история на компанията

Един от най-необичайните, и в същото време от най-редките модели на Alfa Romeo, се продава на търг в аукционния сайт BaT и все още държи изненадващо изгодна цена. Става дума за Alfa Romeo RZ от 1993 година, като RZ е съкращение от Roadster Zagato. Два дни преди края на търга най-високата оферта е все още едва 35,000 долара. За сравнение в Германия екземпляр от по-често срещаната версия SZ на 61,000 км се предлага в момента за 69,000 евро. В Италия наскоро една RZ се продаде за 119,000 евро.
   
    
Alfa Romeo RZ
   
     
SZ и RZ са двете версии на един от най-интересните автомобили, произвеждани някога от легендарната италианска компания. SZ, или Sprint Zagato, е версията с твърд покрив. RZ е роудстърът, който е произведен в едва 284 бройки - а конкретната кола от търга е номер 184 от тях.

Под капака е прословутият 3-литров V6 двигател Busso, развиващ малко над 200 конски сили и комбиниран с 5-степенна ръчна трансмисия. Автомобилът е на 50,000 км и е прекарал първата половина от живота си в Япония, преди да бъде внесен в Канада.
   
    
10 любопитни факта за Alfa Romeo RZ (ГАЛЕРИЯ):


  
   

 

0 от 500