IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственик на Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio посочи проблемите за 5 години

За пробег от 55 000 км този спортен седан е получил една сериозна повреда (ВИДЕО)

Има много слухове за качеството и надеждността на автомобилите на Alfa Romeo. Ако влезете във форумите и прочетете какво се пише за колите от марката, вероятно ще се откаже от идеята за закупуване на Alfa.



Както обаче често се случва, монетата има две страни. И в подобна ситуация е по-добре да чуете какво имат да кажат собствениците. Видео, което ви предлагаме, е записано от собственик на Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Той разказва с какви проблеми се е сблъскал по време на 5-годишното притежание на спортни седан, като за този период е изминал 55 000 км.

Конкретно този автомобил е доставен нов на клиент в Япония през 2018 г., като досега е бил сравнително надежден според сегашния му собственик. Преди време обаче се е появил голям проблем с двигателя и се е наложило производителят да го замени по гаранция.

Собственикът твърди, че е скъсал ангренажен ремък, но Giulia няма такъв (двигагелят е ангренажна верига). Най-вероятно става дума за друг ремък, който се е скъсал и е причинил проблеми с охлаждането, което в крайна сметка е довело и до голяма повреда на двигателя.

Това е единствената механична проблема на тази Alfa досега, въпреки че собственикът съобщава и за проблеми в купето. Той твърди, че информационно-развлекателната система не винаги работи правилно, както и че приборният панел понякога изключва. Голямото разочарование обаче е амортизацията на самата кола, която за 5 години възлиза на повече от 50%.


0 от 500
  • #28
    2 rate up comment 0 rate down comment
    хахах ( преди 5 месеца )
    Пак немците са плащали за тая статия. Ейййй, голям страх ги тресе от тези алфи още от време оно.
  • #27
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Пламен ( преди 7 месеца )
    По нескопосана статия отдавна не бях чел!
  • #26
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Факт ( преди 7 месеца )
    Добри ли са или лоши не знам, но е факт, че на вторичния пазар колите от марката се продават много трудно и с голяма загуба на стойност. Може би си имат специфичен контингент от фенове и той е ограничен.
  • #25
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Лаик ( преди 7 месеца )
    Личи си че преводът от японски не е на ниво.Най вероятно става въпрос не за амортизация а за падането на цената на автомобила.
  • #24
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Алфа ( преди 7 месеца )
    Алфа Стелвио - на първата година се скапва "завиващия фар", по гаранция сменен с нов за около 2600лв.
  • #23
    33 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Някакъв дето не знае че колата му е с верига и не с ремък взел да ми дава мнение...
  • #22
    47 rate up comment 4 rate down comment
    Пропов ( преди 7 месеца )
    Ако не си имал нова или с Гарантиран произход Алфа, нямаш право да оценяваш , още по малко пък да плюеш. Това си важи изцяло за всяка марка и модел автомобил. Разни кръчмарски легенди са само за дървени филосови тип "То гроздето кисело". Оделно марки като Алфа, БМВ са коли за хора с по високи изисквания, по специално отношение към автомобила. Ако нямаш душа и око за автомобила , не се бутай там.
  • #21
    7 rate up comment 40 rate down comment
    АзСъм Българче ( преди 7 месеца )
    Алфа Умрело...
  • #20
    15 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    какво е амортизация на цялата кола.моята алфа е на 25 г. и всичка по нея е както е излязла от завода без това което се смята за консоматив.
  • #19
    34 rate up comment 1 rate down comment
    Italian cars ( преди 7 месеца )
    По-голяма глупост не бях чел , или собственика си е купил нещо да го кара ейй така , или статията е изсмукана от пръстите !!! Най вероятно и масло не е сменял , скъсало се нещо ама той си карал , каруцарска история един вид !!Всяка една кола независимост стара или нова .... изобщо и каквато и да в марка си иска подръжка и преглед на определен интервал време. !