IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск изчисли, че бъдещите собственици на Tesla ще печелят 30 000 долара на година

Новата фикс-идея на шефа на Tesla е автомобил без огледала, без педали и без волан

Според биографа на Илон Мъск - Уолтър Айзъксън, главният изпълнителен директор на Tesla е толкова обсебен от идеята за роботакси, че многократно налага вето върху идеята за създаване на електрическа кола на стойност под 25 000 долара.


Tesla


Илон Мъск вярва, че собствениците на Tesla ще печелят повече от 30 000 долара годишно, като изпращат колите си да превозват хора без шофьор. Той вярва, че такситата-роботи в крайна сметка ще премахнат необходимостта хората дори да притежават автомобили.

„Хората ще говорят за този момент след сто години. Без огледала, без педали, без волан. Това е продуктът, който ще направи Tesla компания с оборот от десет трилиона долара", убеден е милиардерът-

В продължение на почти година Илон Мъск и останалата част от екипа са обсъждали дали да играят на сигурно и да се съсредоточат върху създаването на евтина електрическа кола или да построят кола, която е наистина безпилотна. Работата е там, че не всички юрисдикции могат да одобрят самоуправляваща се кола без традиционни контроли.

Повечето от инженерите на Мъск настояват за по-безопасен, традиционен вариант. Те имат по-реалистична представа колко време ще отнеме FSD технологията на Tesla да бъде напълно готова.

„Ако тръгнем по пътя без волан и FSD не е готова напълно, няма да можем да ги пуснем на пътя “, е казал дългогодишният главен дизайнер на Tesla - Франц фон Холцхаузен, на Мъск през август 2022 г.

Дизайнерът предлага да се направи кола с волан и педали, които след това могат лесно да бъдат премахнати. Мъск обаче беше категоричен: „Без огледала, без педали, без волан. Поемам отговорност за това решение."

Подчинените му са започнали да се съпротивляват, а Мъск казал следното: „ Нека поясня. Тази кола трябва да бъде проектирана като истински робот такси. Възнамеряваме да поемем този риск. Ако не успеем, вината ще е моя. Но ние няма да проектираме някакви бюджетни автомобили, а ще се съсредоточим върху изцяло автонома кола."


0 от 500
  • #47
    6 rate up comment 1 rate down comment
    TDI ( преди 7 месеца )
    Само една корекция на неговото предложение имам, от мене бих добавил една ръчка по средата да ме хванат за нея тия в Теслата!
  • #46
    1 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Тоест искаш да кажеш, че всички търговци на ток предлагат един единствен план с една единствена тарифа и нямаш никакъв избор? Нямаш право да избереш твърда цена за плащане или плащане по борсова цена? Каквото ти кажат това плащаш, така ли?
  • #45
    5 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    И какво като в Германия можеш да си избираш доставчика и на всеки 2 години като го сменяш получаваш някакви мижави преференции?!? Цената при всички има разлика след 2 ри знак след десетична запетая! И всички има право да ти прати писмо с - от другия месец, заради непредвидени разходи, заради високата инфлация, заради слабия сезон на ветровете, енергията ви ще е по скъпа!Щото сте много еко си сте си избрали 100% зелена енергия, ама вятъра слаб тая зима. Та какво като мога да си го избирам?
  • #44
    2 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    То коня с капаци си е кон с капаци!Първо - при развита технология и огромна конглокенция!Защото всяка държава ще може да произвежда такива горива!Цената няма да е 6лв!Второ - при масово използване на плъгин хибриди,които изискват по-малки батерии,по леки са,нямат нъжда от допълнителна,нова,скъпа инфраструктура, разхода няма да е 7/100!За пореден път доказваш колко си захлюпен и с капаци на очите!Хибрид на синтетика е най-доброто решение - екологично,структурно и за личнта свобода!Но трябва акъл!
  • #43
    8 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    Мъск винаги е казвал,че целта на Тесла не е да продава коли,а услуги!Мечтата му е Тесла да отдава супер скъпи коли на много скъп наем.А автономните коли ще са супер скъпи!И ще са задължителни!Вече в много страни се подготва законова основа на базата "без човешка намеса - без катастрофи"!И всички автомобилни производител,всички застрахователи,това им сладка хапка!А за всички правителства - това е контрол!Личния автомобил е свобода,която ще ни бъде отнета! И заради зомбита като MythBuster!
  • #42
    0 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    И един допълнителен въпрос. В Германия можеш ли да си избереш доставчика на ток?
  • #41
    3 rate up comment 7 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Ако не се правим на по-големи еколози от Грета тунберг, както обичате да правите и пренебрегнем факта че производството на синтетични горива увеличава въглеродния отпечатък с 20 пъти, а няма циркулация на едно и също количество въглероден диоксид както се опитвате да го изкарате, ще ми обясниш ли желанието си да плащаш бензин по 6 лв за литър, което би означавало 42 лв за бензин за 100 км за средностатистически автомобил, вместо за 2 лв за ток? Какви са предимствата?
  • #40
    4 rate up comment 2 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    MythBusterчо и няма нужда да се забраняват електричките за да стане популярно синтетичното гориво!Стига само да се спрат субсидии и всички преференции!От всички с които съм говорил, 8 от 10 човека са си купили електрички не по симпатия,а заради рестрикциите които има и се очакват!И аз съм в това число!За една седмица ме глобиха два пъти,че спрях на почти празен етаж от паркинг,целия маркиран за електрички,при условия, че близо час обикалях и нямаше други свободни места!!
  • #39
    2 rate up comment 2 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    MythBusterчо, като си толкова загрижен за въглеродния двуокис,спри да дишаш моето момче!Така или иначе твоето КПД за човечеството е много по ниско от най-ниско продуктивния ДВГ, т.е. от теб файда никаква!Има технология за производство на синтетични горива която изкарва литъра на малко над 3 Евро!При цялата липса на подкрепа и фанасиране и при цялото заглушаване за полезността и бързия екологичен ефект то рази технология!!!
  • #38
    3 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Шменти след още 10 години ще се вайкаш защо си изпуснал и тази "далавера" . Дадох ти конкретен пример с днешни цени. Не през уикенда, не по цените на избрана от мене дата, а както правя винаги от деня в който си пиша мнението. В 12 часа цената е 2 стотинки, А в 19:00 цената вече е 52 лв - 2600% повече. И при това тези цени се знаят 24 часа предварително. В момента в който маймунките станат повече на клона и тази далавера ще секне, а цената на тока ще падне още повече.