IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla: Пукнатините по окачването на Model Y са нормални

Собственик на електромобила се оплаква, че проблемът не се взима на сериозно

Собственик на Tesla Model Y се оплака от пукнатини в окачването на своя електромобил, но от компанията-производител го уверили, че всичко е наред и засега колата все още не е ремонтирана.


Tesla


Низар Камел за първи път забелязал пукнатините през май, когато проверявал за друг проблем, от който се оплакват някои собственици на Model Y. Проверявайки дали капачката на резервоара за спирачна течност е добре затегната, той открива пукнатини в предната част на окачването на колата. По-специално, пукнатините са разположени около подрамата на окачването, която при Model Y е направена от едно цяло парче алуминий.

Tesla прави тези детайли в една отливка, вместо много по-малки части, които след това се заваряват заедно. Предимството на този метод е, че е по-опростен и съответно по-евтин. От друга страна обаче, всеки малък дефект в отливката може да доведе до разрушаване на цялата подрамка.

Досега малко американски собственици на Model Y са се оплаквали от подобни проблеми с колите, произведени в Остин (Тексас).Работата е там, че тези проблеми са трудни за намиране. Самият Камел каза, че са му били необходими няколко месеца, за да забележи този недостатък, защото той просто не е очаквал да открие такъв фундаментален проблем.

Собственикът е подал заявка за ремонт още през май, но колата му все още не е приета в сервиз на Tesla. Техник е преглед електромобила, а мениджър на сервизния център е уверил собственика, че колата е безопасна за шофиране“.

„Той твърди, че е говорил с инженери и те са го уверили, че колата е напълно безопасна, но в същото време отказва да ми предостави официална документация от Tesla, че това е така. Имам чувството, че проблемът не се взима на сериозно“, коментира Камел.


0 от 500
  • #22
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 8 месеца )
    МитЕ: Пукнатина: Линия (отвор), която нарушава целостта на твърд предмет. НАРУШАВА ЦЕЛОСТТА! Цялото ти отлято парче вече не е цяло при наличието на подобна! Схващаш ли :)
  • #21
    5 rate up comment 17 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    До 18. Много им е зле механиката и проектирането. Един баща на две деца сега си тегли мъките, защото беше избрал грешната марка автомобил за целта. Решил умника да скочи в 100-метрова пропаст върху скалите с Тесла заедно с жена си и децата за да сложи край на живота си и да повлече и тях с него, но всички оцеляха. По мнение на пожарникарите било невъзможно някой да е оцелял при такова падане и досега не се било случвало. Тесла е един от най-сигурните автомобили в света И според краш тестовете
  • #20
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 8 месеца )
    До17 ...... Говориш за хора, които поверяват живота си и тези на близките си на "автопилот" - разумен е последното прилагателно, което бих ползвал за тях :D
  • #19
    6 rate up comment 7 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    Шменти, благодаря за информацията че самолетите са направени от цяло отлято парче алуминий. Не знаех! Това в коя от паралелните ти реалности всъщност се случва? През коя година във времепространството ти?
  • #18
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Пропов ( преди 8 месеца )
    Абе вече не ми се и коментира. Тесла е една супер дупер Фейк фирма, с единствената цел да вкара вашето движение под контрол, да е свързано, наблюдавано и когато се наложи - контролирано. Те не правят автомобили, те правят капсули за контролираност на придвижването. Затова механиката има е зле, ама системите за контрол и свързаност са доста добре направени.
  • #17
    13 rate up comment 4 rate down comment
    ...... ( преди 8 месеца )
    Никой разумен човек, който цени живота и здравето си няма да се качи даже в такъв автомобил!
  • #16
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 8 месеца )
    За щастие МитБъстъра развенча мита :D Какво щастие че модел У бил най-продаваната кола :) (тя ли беше, че не помня) и какви незначителни дреболии, че при ламарината от завода не излизат с пукнатини... очевидно и в авиацията са някви големи льохмани да се притесняват при намиране на пукнатини по фюзелажа, който е алуминиев обикновено и да сканират редовно натоварените детайли с ултразвук, за да хващат проблема в зародиш - Теслон ви желае приятен път :D :D :D
  • #15
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 8 месеца )
    То да беше по окачването - лесно, сменят компонентите и готово. Ама не, шасито е. Става единствено и само за скрап.
  • #14
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 8 месеца )
    Саморазпадащ се ковчег. Поредното доказателство колко са скарани с технологиите теляците. Разработили, недоразработили, тествали, недотествали пускат в серийно производство, трябва да се хайпва, че надутия балон на акциите спада. Алуминиевите сплави страдат от много по-голяма умора на материала от стоманите. Заблудените клиенти на Тесла ще го научат скоро по трудния начин.
  • #13
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    бяла тесла модел S има визията на изпуснат затворнически ***