IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla: Пукнатините по окачването на Model Y са нормални

Собственик на електромобила се оплаква, че проблемът не се взима на сериозно

Собственик на Tesla Model Y се оплака от пукнатини в окачването на своя електромобил, но от компанията-производител го уверили, че всичко е наред и засега колата все още не е ремонтирана.


Tesla


Низар Камел за първи път забелязал пукнатините през май, когато проверявал за друг проблем, от който се оплакват някои собственици на Model Y. Проверявайки дали капачката на резервоара за спирачна течност е добре затегната, той открива пукнатини в предната част на окачването на колата. По-специално, пукнатините са разположени около подрамата на окачването, която при Model Y е направена от едно цяло парче алуминий.

Tesla прави тези детайли в една отливка, вместо много по-малки части, които след това се заваряват заедно. Предимството на този метод е, че е по-опростен и съответно по-евтин. От друга страна обаче, всеки малък дефект в отливката може да доведе до разрушаване на цялата подрамка.

Досега малко американски собственици на Model Y са се оплаквали от подобни проблеми с колите, произведени в Остин (Тексас).Работата е там, че тези проблеми са трудни за намиране. Самият Камел каза, че са му били необходими няколко месеца, за да забележи този недостатък, защото той просто не е очаквал да открие такъв фундаментален проблем.

Собственикът е подал заявка за ремонт още през май, но колата му все още не е приета в сервиз на Tesla. Техник е преглед електромобила, а мениджър на сервизния център е уверил собственика, че колата е безопасна за шофиране“.

„Той твърди, че е говорил с инженери и те са го уверили, че колата е напълно безопасна, но в същото време отказва да ми предостави официална документация от Tesla, че това е така. Имам чувството, че проблемът не се взима на сериозно“, коментира Камел.


0 от 500
  • #42
    0 rate up comment 0 rate down comment
    fluky6 ( преди 7 месеца )
    Някой пробвал ли е да добива Р на телефонаPi network. Виждам че вече има обявена ценав Впапсе. Трябва да се свали приложение и дасе регистрирате. Ако ви иска код за покана ползвайте fluky6 така ще увеличите доходите.
  • #41
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 7 месеца )
    Всичко е наред,щом инджинерите на Мъск го казват.Нямам думи.
  • #40
    3 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    До 38. Как ще го успокоят писмено, като ще ги съди? Предна експертиза ще се види че това така е излязло от завода, защото няма как да се пукне в последствие по този начин. Колкото и да харесвам постиженията на Тесла, не съм спрял да ги плюя за качеството още от 2012 година. И проблема е абсолютно същия като на toyota. Могат да го направят, но не искат. При тях проблемът е че ако увеличат качеството ще трябва да намалят количеството или да вдигнат цената, затова правят компромиси.
  • #39
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    "MythBusterчо, това Дани ли ти го каза?!" Зъболекарят ти е добър ли е? След като е толкова добър питаш ли го за съвети когато си правиш домашни ремонти или имаш проблем с автомобила? На тази тема Дани би приказвал абсолютно глупости вероятно. Тези неща съм ги учил и не е нужно някой да ми обяснява. Но и за тези които не са ги учили Сънди Мънро ги обяснява много добре. Но пък вие не разбирате нито английски, нито пък термините, затова ще повярвате на toyota, която също тръгва по този път!
  • #38
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Ми да го бяха успокоили писмено, или ги е страх?
  • #37
    3 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Почти сигурен съм, че само теслата се е натрошила, а по никой от останалите автомобили няма никакви щети. Ето такива са ви "фактите". Също като онова клипче дето съм го пускал десетина пъти, на което един навлезе в насрещното и се блъсна в Тесла и загина от удара, а шофьора на Теслата пет секунди след удара излезе от автомобила, като вратата се отвори без проблем и започна да оглежда щетите. Сигурно пак е било късмет?
  • #36
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    шок и ужаст градушка изпотроши тесла скачайте на амбразуратаhttps://***.instagram.com/reel/CwiChz2sjp2/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng== на съседната нищо и няма
  • #35
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Тази работа на Тесла ми прилича, като работата на Фолксваген при които моторите им горят по половин литър масло на хил.км. и всичко било ок и нямало никакъв проблем с това. Тея се оказват същите мошеници, дори по-големи, защото горенето на масло си е проблем, но не застрашаващ живота.
  • #34
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Ал ( преди 7 месеца )
    Зелена сделка = Зелена шмекерия!
  • #33
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Такива неща за Тесла не са никакъв проблем. Важното е колата да се движи и все още да не се е разпаднала. А дори и да се разпадне и убие някой е все тая. Пак ще прикрият всичко, както с многото случаи с автономната им система.