IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственик на бракувана Tesla я откри в Украйна

Обявеният за „невъзстановим“ Model X се използва отново

В края на 2022 г. кросоувърът Tesla Model X претърпял сериозна катастрофа. Застрахователната компания го обявила за „невъзстановим“ и го изпратила за бракуване. Изненадата за бившия собственик обаче дошла по-късно, когато получил известие, че електрическият SUV е в движение и са намира в Украйна.


Tesla Model X


За случващото в съобщи американецът Джей Яроу, който купил елекромобила чисто нов. В публикация в социалните мрежи, той разкри, че неговият Model X неочаквано е оживял. Акаунтът в приложението за използване на автомобила изведнъж се активирал, но се използвал от новия украински собственик на колата. Той слушал музика през акаунта на Яроу в Spotify.

Бившият вече собственик устаномил, че разбитата Tesla Model X е била продадена на търг от Copart и след това изпратена през Атлантическия океан, където е била ремонтирана и продадена на нов собственик. В същото време личните данни в медийната система не са били изтрити и така Яроу получи неочаквано известие, че старата му кола отново се появи в мрежата.

Оказва се, че бракуваната Tesla все още е свързана с неговите идентификационни данни за вход, което му позволява да определи нейното местоположението й Южна Украйна.


0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 7 месеца )
    PLAID, правописа е вследствие на "интелигентния" коректор на правописа. Също толкова инелигентен , колкото и всичко що е компютърен интелект. А в Тесла има доста от този модерен "интелект". Сам виждаш колко греши при писане на текст, как да му се довериш да те вози в 3 тона кола примерно с над 100 км/ч. Е за това говоря през цялото време.
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    PLAID ( преди 8 месеца )
    #4 първо научи правописа на й-кратко. Какви са тези завой, батерий, украйнец, дето всички ги спрягат? Кой ви дава така масово 12-клас и книжки? - питах МОН - отговориха ми ам ние кат експерти сме притеснени за грамотността на народа, обаче тя си е отговорност на всеки един. Wtf, bro?! R u kidding me? Второ Теслата е с рейка на пиньон и спирачки с цилиндър и хидравлика - никой няма да ти я кара. Като не искаш интернет, вадиш карта/модул.
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Сложили са дизелов двигател.
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Как са успели да ремонтират невъзстановим автомобил?! Или застрахователите пишат тотал щета всичко което им се изпречи, догодина ще кажат че харчат много пари в застрахователни събития и затова ще вдигнат цените.
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    "...да определи нейното местоположението й Южна Украйна."Петре, неграмотен си!
  • #4
    31 rate up comment 4 rate down comment
    Пропов ( преди 8 месеца )
    Украйнеца е жертва на измама. Нищо не е крал. Продали са му бракувана кола, като естествено са пропуснали да споделят тази подробност. А кола с акаунт, от който може да се влиза през телефон (вкл. външно лице - несобственик) е меко казано плашещо за мен. Да ви таковам и модерните глупости. Някой друг ще ми контролира колата. Ще ми гледа на камерата , че вероятно може и да я управлява в някакава степен. То достатъчно сме вързани със смартфоните, ама чак пък колата - не.
  • #3
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Ибн ебн Ал камил ( преди 8 месеца )
    Помощ от Америка за войнътъ...ще я ползват като дрон....ХАХАХАХА
  • #2
    16 rate up comment 23 rate down comment
    VAYK ( преди 8 месеца )
    Яко крадат укрите! Ако харчеха всичко за войната досега във владивосток да са стигнали:)))) И за какво му е тази тесла като са на дизел генератори за тока:))))
  • #1
    16 rate up comment 14 rate down comment
    Илиян ( преди 8 месеца )
    Тия пари които са откраднати сега трябва да се харчат естествено за тесли нали са открадната от Америка