IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Осъществява ли Tesla контрол върху качеството?

Чисто нов Model Y повдигна въпроси относно производствения процес в компанията

Поредният пример за лошото качество или по-точно за липсата на контрол върху качеството на произведените електромобили на Tesla се появи в Reddit. Собственик на чисто нов Model Y Longe Range публикува снимки на външната част на една от вратите, на които се вижда неправилно подравненото уплътнение, причиняващо силен шум в колата по време на движение.


Tesla качество


Докато пътувал към дома си, след като получил новия си електрически кросоувър, собственикът чул силен шум, сякаш прозорецът е отворен. Мъжът нямал никакъв опит с електромобили и първоначално приел, че това се дължи на „липсата на шум от двигателя“. Проблемът обаче се задълбочава през следващите дни и това кара собственикът да се увери, че всички врати и прозорци се отварят и затварят правилно, както и че всички уплътнения са на място.

Именно при внимателния оглед е открит дефект - външната лайсна над прозореца на шофьора е видимо изкривена, за разлика от другата страна, която е напълно изравнена с каросерията. В снимките, споделени от потребителя zagman76 в групата Tesla Lounge в Reddit, можем да де види черното пластмасово уплътнение, стърчащо от вратата на шофьора по необичаен начин.


Tesla качество


Потребители на Reddit попитаха собственика как е пропуснал нещо подобно по време на доставката, на което той да отговори, че дефектът не е било толкова забележим в при огледа преди приемането и вероятно се е влошил по-късно. Според zagman76 ще е необходимо посещение в сервизен център на Tesla, за да се разреши гаранционният проблем, тъй като опитите с натискане и наместване не дават резултат.

0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория до MythBuste ( преди 8 месеца )
    Задавам ти няколко елементарни въпроса, пък ти пак "Едно си баба знае, едно си баба бае!". Отговори честно на въпросите в мнението ми назад. Стига разбива митове все за Тойота, без да "разбиваш" митовете и за самата Тесла. Та затова ти зададох няколко елементарни въпроса, дето отговорите са ясни. Като твоя - нелеп въпрос с горе-долу предполагаем отговор.
  • #11
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 8 месеца )
    До 12."Ние искаме 500 коня."Искате,но нямате.
  • #10
    1 rate up comment 7 rate down comment
    PLAID ( преди 8 месеца )
    Мдааа явно най-продаваната кола на планетата в момента бърка на много хора в джигеpа и за разстpойството на монтажника Ищван сега целия свят е вой до небесата. "Аууу, как може такова нещо" - Принцесата. А карачите казват: боята не кара колата. Ние искаме 500 коня 4x4 с разход 15kWh/100 и 250kW DC зареждане на цената на Рено - нищо че имАло уплътнение на напасване. Ние сме карачи, не мpънли!
  • #9
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 8 месеца )
    И аз имам един въпрос - кой прави по-добър хибрид - Тесла или Тойота? Кой прави по-добър малък градски автомобил - Тесла или Тойота? Имам въпрос - кой прави и продава 10 милиона автомобила 2022 - Тесла или Тойота? Кой прави по-добри джипове - Тойота или Тесла?
  • #8
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Последния Софиянец ( преди 8 месеца )
    Тойота и качество:):):) . Тойота карат само бедните и си мечтаят за истинска кола , а пък с електрификацията съвсем ще залязват ! Ще си продават само на душкащите гащички и като втора употреба на разни недоразвити , ама не за дълго! Китайците вече ги приключиха е Китай , а ЕС , и Америка няма да ги бавят много.
  • #7
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Турбо ( преди 8 месеца )
    Статията е за качеството на Тесла,не на Тойота.
  • #6
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Не, както всяка една софтуерна компания крайния потребител е тестер.Дори спот чекове не правят, нямат и т.нар. процес за постоянно подобряване на качеството, да прочетат една книга на Тойота за това.
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 месеца )
    Качество Теслъ.
  • #4
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 8 месеца )
    Качество и Тесла,днес цял ден ще съм в добро настроение.
  • #3
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 8 месеца )
    Тазбира се, че НЕ! Тесла гледа да кешира колкото може преди да дойдат големите играчи и Китай. Тесла печели защото беше първа на пазара. Нещата се променят и ще бъдат изпреварени. Вероятно ще се задържи като нишов производител крепена от силната си фенска маса.