IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dodge Challenger на газ става учебна кола в София

Култовият американски muscle-car е претърпял сериозна трансформация

Ерата на легендарния Dodge Challenger е към края си, поне в сегашния му вариант с „чистокръвен“ двигател с вътрешно горене. Интересът към култовия американски muscle-car обаче си остава голям, при това не само в Северна Америка.


Dodge Challenger


Оказва се, че това важи и за България, където явно някои хора разчитат на популярността на модела за разрастване на бизнеса им. В случая наскоро закупен Dodge Challenger от 2012 г. е превърнат в учебен автомобил на школа за шофьори. На външен вид колата изглежда като по-нова, тъй като предната част е взета от обновения модел

Предният капак също е взет от по-мощния Demon, но отдолу не се намира 6,2-литров V8 с компресор. Там е разположен 3,6-литров V6 Penastar, който вече работи на пропан-бутан (LPG). Явно новият собственик иска да спести от гориво, още повече че при новото си предназначение колата ще се използва всекидневно.


Dodge Challenger

Dodge Challenger


Както се вижда от снимките, учебният Dodge Challenger е с регистрация от Ловеч. В информациите обаче се посочва, че колата ще бъде използвана в София, както и че България е една от държавите в Европа с най-много превозни средства, задвижвани на пропан-бутан.

.

0 от 500