IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dodge Challenger на газ става учебна кола в София

Култовият американски muscle-car е претърпял сериозна трансформация

Ерата на легендарния Dodge Challenger е към края си, поне в сегашния му вариант с „чистокръвен“ двигател с вътрешно горене. Интересът към култовия американски muscle-car обаче си остава голям, при това не само в Северна Америка.


Dodge Challenger


Оказва се, че това важи и за България, където явно някои хора разчитат на популярността на модела за разрастване на бизнеса им. В случая наскоро закупен Dodge Challenger от 2012 г. е превърнат в учебен автомобил на школа за шофьори. На външен вид колата изглежда като по-нова, тъй като предната част е взета от обновения модел

Предният капак също е взет от по-мощния Demon, но отдолу не се намира 6,2-литров V8 с компресор. Там е разположен 3,6-литров V6 Penastar, който вече работи на пропан-бутан (LPG). Явно новият собственик иска да спести от гориво, още повече че при новото си предназначение колата ще се използва всекидневно.


Dodge Challenger

Dodge Challenger


Както се вижда от снимките, учебният Dodge Challenger е с регистрация от Ловеч. В информациите обаче се посочва, че колата ще бъде използвана в София, както и че България е една от държавите в Европа с най-много превозни средства, задвижвани на пропан-бутан.

.

0 от 500
  • #12
    6 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    Защо реши че трябва да карат ръчка на изпита? На изпита карат същата тази кола! Щом сега допуснали за учебна, значи може да се кара и на изпита. Не осъзнавате ли, че това е най-добрия вариант да се научиш да караш мощен автомобил. Аз лично не бих бил спокоен, ако децата ми са карали кyрса на Корса, да им там да карат след това мощен автомобил Dodge. Но пък който се научи да владее този автомобил, няма да има проблем с който и да е друг автомобил.
  • #11
    1 rate up comment 8 rate down comment
    Дизелака ( преди 9 месеца )
    Колата е супер, да я направиш на газ е селяния разбира се, но ме съмнява да изгуби от мощността си, кара се много лесно и с удоволствие, но проблемът е един - това е автоматик, как ще учиш пишлеметата на него, при условие, че после ще трябва да карат ръчка на изпита?
  • #10
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Дали е на газ или не е е все тая. Акцента е, че е учебна кола, което е жива подигравка. Аз лично, никога не бих пуснал дъщерята или сина да карат на такава кола кОрса. Явно обаче има турбо гАзари, които биха го направили, за да се хвалят сред останалите чалгаджии на каква кола децата им карат шофьорски кОрсове. Предполагам и си плащат доста солено за това, защото тези американски брички, горят много яко.
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Не виждам нищо лошо в това. Пестиш на дълги разстояния, а когато шиш, че е време за забава, просто пускаш на бензин и си ти човека!
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    От ВТ ( преди 9 месеца )
    Вчера, на излизане от КАТ видях една подобна.
  • #7
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Американски muscle car на газ? Гавра
  • #6
    15 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Според мен трябва да има законови изисквания за учебните коли. Не може подобен автомобил да бъде учебен. Просто няма как. Да оставим мощността, която не отговаря на никакви изисквания за учебна кола, но това е автомобил със задно, мощен и много труден за управление, дори от опитни шофьори. Видимостта е доста ограничена, а за паркиране е пълен кошмар. Само, който не се е качвал не знае за какъв кошмар става на въпрос...
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Иван ( преди 9 месеца )
    Жалко, че не е истинско SRT
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Иван ( преди 9 месеца )
    Какъв ти е проблема с газта. Та за четирите врати е за такситата.
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Танко ( преди 9 месеца )
    Нямаше ли изискване за учебните коли да са с четири врати?