IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dodge Challenger на газ става учебна кола в София

Култовият американски muscle-car е претърпял сериозна трансформация

Ерата на легендарния Dodge Challenger е към края си, поне в сегашния му вариант с „чистокръвен“ двигател с вътрешно горене. Интересът към култовия американски muscle-car обаче си остава голям, при това не само в Северна Америка.


Dodge Challenger


Оказва се, че това важи и за България, където явно някои хора разчитат на популярността на модела за разрастване на бизнеса им. В случая наскоро закупен Dodge Challenger от 2012 г. е превърнат в учебен автомобил на школа за шофьори. На външен вид колата изглежда като по-нова, тъй като предната част е взета от обновения модел

Предният капак също е взет от по-мощния Demon, но отдолу не се намира 6,2-литров V8 с компресор. Там е разположен 3,6-литров V6 Penastar, който вече работи на пропан-бутан (LPG). Явно новият собственик иска да спести от гориво, още повече че при новото си предназначение колата ще се използва всекидневно.


Dodge Challenger

Dodge Challenger


Както се вижда от снимките, учебният Dodge Challenger е с регистрация от Ловеч. В информациите обаче се посочва, че колата ще бъде използвана в София, както и че България е една от държавите в Европа с най-много превозни средства, задвижвани на пропан-бутан.

.

0 от 500
  • #22
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ужас ( преди 8 месеца )
    3.6 V6 е прекалено за начинаещ. Самата постъпка да направиш тази кола на учебна е гавра. А да я караш на газ е супер жалко..
  • #21
    3 rate up comment 0 rate down comment
    джигит ( преди 8 месеца )
    Колата с този мотор съвсем не е чак толкова мощна, че да си пали гумите без да искаш. Доста е далеч от Muscle car. Динамиката не е като на Клио 1.2, но е съвсем прилична. Хората са го помислили, дали е подходяща за новобранци.
  • #20
    2 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    До 18. Ако досега не си разбрал, че на този автомобил няма да се качат абсолютно начинаещи шофьори, а такива които искат да придобият по специални умения, не 500 а 5000 символа и 50 000 приятеля и специалиста няма да ти стигнат!
  • #19
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Дизелака ( преди 8 месеца )
    Не знам за вас в СОФИЯ, но аз карах глоксовете в един град на един автомобил, а изпита ми беше в друг град на друг автомобил!
  • #18
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    16, 17 ... нищо лично, но или живееш в паралелна вселена или малко си укъсил между ушите. 500 символа не са достатъчни да ти се обяснява защо, но ако сам не можеш да сетиш, потърси малко помощ, ако не от специалист, то пробвай от приятел.
  • #17
    1 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    Когато учих дъщеря ми да плува, я учих на дълбокото. Първият урок протече горе-долу така: половин час плацикане с ръкавелите, за да свикне че няма дъно като на детския басейн, а след това като си повярва и позволих да си свали ръкавелите и да ми покаже какво е научила, като я оставих да слезе по стълбите и да си потъне както трябва и я извадих чак когато се нагълта с вода. Вече си има респект от водата за цял живот, точно както някой който ще се учи на този автомобил ще има респект от мощността.
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    А ти смяташ ли, че човек който си е взел изпита с този автомобил и се е научил да го владее дори при градско шофиране и може да го овладее при тръгване от светофар И завиване на ляво или надясно, да го паркира и да потегля на стръмно без да пали гумите, ще е по-лош шофьор от някой който си е взел изпита на 20-годишен opel corsa? Представяш ли си този втория да получи като подарък за първа кола Dodge Challenger, как ще протече първото му шофиране в града? А на първия, ако получи opel corsa?
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    13-ти, искам тази кола да я паркират из центъра на София, по "царете". Който успее от раз, мислся е заслужил книжката. А това кой ще се учи - едно който иска и може да си го позволи, и 2-ро, няма ама никаква, абсолютно никаква връзка с това да придобиеш умения за мощен автомобил. Уменията идват с опита, а не с 40ч глокс, който и без това е пародия.
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ганчовец ( преди 8 месеца )
    PenTastar, струва ми се
  • #13
    8 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    Въобще няма да се учудя, ако на този автомобил взимат уроци и хора които вече имат книжки и имат или ще си купуват мощен автомобил и трябва да придобият нови умения заради собствената си безопасност и тази на околните. Това е много по-добра идея отколкото да се качиш на новия мощен автомобил и да тръгнеш да се учиш самостоятелно в трафика. Едно време като хлапета се учихме като падне снега на един огромен празен паркинг да дрифтим и да владеем автомобилите, което много ми е помагало в последстви