IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault иска отлагане на забраната на бензина и дизела с 5 години

Според шефа на групата – Лука де Мео, приемането на Евро 7 също трябва да стане по-късно

„Забраната на традиционните автомобили трябва да бъдат променена и преместена поне до 2040 г., т.е.поне с 5 години от сегашния срок, поставен от ЕС“. Това обяви пред агенция ANSA главният изпълнителен директор на Renault Group - Лука де Мео, в кулоарите на вчерашната конференция за финансовите резултати на френския производител.


Лука де Мео


Де Мео също така призова да бъдат преразгледани правилата по отношение на новия екологичен стандарт Евро 7, тъй като автомобилната индустрия се нуждае от повече време, за да адаптира новите технологии.

Шефът на Renault смята, че забраната за бензинови и дизелови автомобили трябва да бъде отложена за 2040 г., за да се гарантира, че пазарът на електрически автомобили се развива както по отношение на инфраструктурата за презареждане, така и за постигане на по-ниски цени за потребителите.

Що се касае до Евро 7, според Де Мео влизането му в сила през 2025 г. е прибързано, тъй като е невъзможно двигателите да отговарят на ограничения, които все още не са дефинирани. Топ-мениджърът е категоричен, че стандартът Евро 6 се справя добре, а за следващата крачка е нужно повече време за подготовка от страна на производителите.

Самата Renault Group към момента се справя много добре по отношение на продажбите. За първите 6 месеца на годината те са 1 134 000 автомобила, което е с 13% повече спрямо същия период на предходната година. В Европа продажбите са се увеличили с 24% на пазар, който е нараснал със 17%.
По-конкретно, резултатът на марката Renault надхвърля 772 000 единици (+12% в сравнение), продажбите на Dacia се увеличават с 24% (над 345 000 единици) благодарение преди всичко на Sandero (най-продаваният автомобил за частни лица в Европа), а марката Alpine продължава да расте с приблизително 1900 продадени автомобила (+9%).


0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 9 месеца )
    До 1.Продай им допълнителния модул като ноухау ,ще спечелиш милиони.
  • #2
    5 rate up comment 6 rate down comment
    случаен минувач ( преди 9 месеца )
    Правете синтетично гориво, бе хора! Ако направите повече заводи - ще поевтинее! Ето заводът в Чили тази година се очаква да произведе 400 млн. литра такова гориво. Да ги видим тогава еколозите какви ще ги измислят!
  • #1
    3 rate up comment 9 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    Всички имаха всичкото време на света и можеше да правят много по екологични автомобили, ако още от преди преизпълняваха всички изисквания, а не правиха минимална възможното колкото да ги изпълнят на ръба, за да пестят пари, които да се раздават като бонуси на шефовете. Ето сега не знаят какви ще се изискванията за евро 7 но обясняват че нямало да имат време да го направят. А какво чакат и защо въобще трябва да ги знаят, а не направят двигатели които да ги превъзхождат?