IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Японски или корейски SUV– кой ще измине по-лесно 400 000 км?

При тези модели 2,0-литровият мотор е за предпочитане пред 1,6-литровия

В наши дни е почти невъзможно да се намерят двигатели, които ще изкарат милион километра, без да бъдат ремонтирани. В същото време обаче все още се срещат такива, които ще изкарат 400 000 км. В случая експертите от изданието ZR посочват 5 мотора, поставяни на SUV-модели, които са много популярни на пазара на употребявани коли.


кросоувъри


Всички те са производство на японски или корейски компании, които доскоро имаха в гамата си поне 2 бензинови двигателя – базов с обем 1,6 литра (или 1,5 литра) и по-мощен, чийто обем е 2,0 литра. Вторият вариант е по-скъп и консумира повече гориво, но пък е за предпочитане, тъй като има едно основно предимство пред по-малките мотори.

Съществува твърдението, че двигателите с атмосферно пълнене са по-издръжливи от тези с компресор. Това обаче не е нищо повече от мит, тъй като при правилна поддръжка и двата варианта ще имат горе-долу еднакъв ресурс. Основната разлика е в ремонта – при турбомоторите той е много по-скъп. И затова при избора на стар модел с пробег от около 200 000 км по-добрият вариант е атмосферния двигател. Точно такива са и агрегатите в списъка.

Двигатели, които ще изкарат 400 000 км без ремонт (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #5
    30 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Точно този, който ще ги мине без проблем не е в класацията - Хонда ЦРВ
  • #4
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Гацо Порът ( преди 9 месеца )
    и аз мисля , че нисанът и маздата не би трябвало да са в класация за 400хил ... преки наблюдения ... докато тойоти съм виждал на по половин млн км . а ако се абстрахираш от интериорът и разхлопването , виждал съм и кия , която може да ги изкара ... хюндай санта фе би могъл да е тук също ...
  • #3
    17 rate up comment 3 rate down comment
    bg ( преди 9 месеца )
    Малее,ми то повечето 10 годишни коли в БГ са над 300-400 х.км
  • #2
    22 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Нисана чий го крепи в тая класация? Най-калпавото CVT, голям праз, че двигателят щял да изкара, като за 300 000 км трябва да смениш 5 скоростни кутии.
  • #1
    22 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Глупости изсмукани от пръстите на някоя мисирка е поредния писквил.