IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Цените на употребяваните електромобили падат главоломно

Вижте кои масови модели губят най-много от стойността си

Все повече собственици на електрически автомобили забелязват рязък спад на стойността на техните превозни средства. А причината е, че търсенето на употребявани коли на ток продължава да се срива, съобщава британското издание Daily Mail. То се позовава на проучване на компанията This is Money, според което 20-те коли на старо, които са загубили най-голяма част от стойността си, са задвижвани изцяло на ток.


електромобили


Всичко това означава, че някои електромобили втора употреба вече са по-евтини за закупуване от техните бензинови еквиваленти. И това е лоша новина за онези, които са платили направо за нова кола, но чудесна за шофьори, които търсят достъпен начин да придобият електрически автомобил.

За основа на проучването са взети автомобили на възраст 3 години и пробег от около 30 000 мили (50 000 км). В случая е сравнена цената им на 1 януари 2023 г. с тази 6 месеца по-късно, тоест на 30 юни Анализът включва само масови модели - без суперколи, нишови превозни средства с малко производство или странни двигатели.


Най-бързо обезценяващите се 3-годишни електромобили (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #133
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    "Като отвориш мобилето и ще разбереш Пасат на 4г и 73к за колко върви." Отворих го. 2019 година пасат на 90 000 км почват от 34 000 лв за около 40 има прилични модели. Моя дизелов SUV го купих една година след тебе по време на коронакризата. Двегодишен, за около 30 000 лв. от колега на, който му трябваше спешно кеш. В момента мога да го продам приблизително на цената на която можеш да продадеш твоя автомобил, защото цената му като нов е над 100 000 лв. Кой е направил по-добра покупка?
  • #132
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Да съм ти казал, че изборът на автомобил ти е лош, дори без да съм го видял? Смеех ти се че ми се подиграваш че съм си купил нещо на цената на четири пасата или две тесли, но само защото не ти се гледа 15 секундно видео ти не знаеш за това и обясняваш и се излагаш как ти караш чисто нов автомобил, пък аз не съм си бил купил Тесла. Ами не ща две тесли, вместо да си купя още един два имота. Едното е актив, а другото пасив. В момента и двамата караме автомобили с еднакви цени и години!
  • #131
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Поправка ( преди 9 месеца )
    Моя нов Пасат е произведен средата на 2019та. Като погледнеш инфотеймънт системата и ще разбереш. Не мисля да сравнявам каквото и да било! Отговорих ти, понеже ме нарече безработен без пари за нет. Като отвориш мобилето и ще разбереш Пасат на 4г и 73к за колко върви. Мисля, че не е много по различно от цената, която съм платил, когато беше нов. В момента съответния нов върви около 87к. Защо си мислиш, че съм си дал последните пари? Не разбрах? Искаш и къщите ли да си измерим? Мухахаха
  • #130
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Поправка ( преди 9 месеца )
    Смяташ ли че твоят "нов" passat b8 2018 година който е ПО-СТАР от моя автомобил втора употреба струва повече от моята придобивка
  • #129
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    А ти изгледа ли клипа, който аз ти пуснах? Смяташ ли че твоят "нов" passat b8 2018 година който е постав от моя автомобил втора употреба струва повече от моята придобивка, която предпочетох пред две тесли като една от покупките за последната година, за нещо което мога да нарека "в къщи"? Как мислиш кое колко ще струва след още три години? Твоята passat дето днес вече е струвал 100 000 лв, по някакви си твои сметки, след още 3г 200 000 лв ли ще струва? Питам от любопитство за личното ти мнение
  • #128
    7 rate up comment 0 rate down comment
    До 66 ( преди 9 месеца )
    Хаха, може да видиш датата, часа, температура и тн. Дори и програмата на радио Фреш, сравни я с музиката от клипа. Виж ми панела и сравни от коя година е модела, може и екстрите да ми огледаш. А надписа е лично за теб! Аз пък мога да снимам нещо под чистачката на Теслата на съседа. Става ли?
  • #127
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До 66 ( преди 9 месеца )
    Има един червен Форд Мустанг спрял на паркинга пред блока.Каква дума искаш да напиша на картон под чистачката и да ти го снимам.
  • #126
    6 rate up comment 0 rate down comment
    до #66 ( преди 9 месеца )
    Не знам що ти се връзвам...Ето ти линк https://youtu.be/oulMw6-1hUI ако искаш и дипломата с магистърска степен мога да ти снимам, да кажеш колко книжки съм чел.
  • #125
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Еконт експрес ( преди 9 месеца )
    В какво ме надигра Разбирачев?Не си наясно как работи една спедиторска компания.Прати квартален франчайз офис да разнасят,а те даже нямат автомобили.Само приемат и предават пратки до офис.От врата до врата работи само централния офис.Електромобила не става за всеки бизнес.Шефа пробва и сам се отказа.Какви пиески си играл и с кого,идея си нямам.Един служител като мен,работещ в Еконт не можеш да го надиграеш.
  • #124
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Бакшиша ( преди 9 месеца )
    Рентабилност на електричка?Колегата точно затова се отказа от електрическия Фолксваген.Малък пробег с едно зареждане, и големи лизингови вноски.