IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Батерията на китайски електромобил падна на пътя

Инцидентът идеално пасва на слогана на производителя – да отделим колата от електричестото (ВИДЕО)

Китайското изцяло електрическо превозно средство,известно като Cao Cao 60, беше заснето околовръстен път в Чънду, провинция Съчуан, след като загуби своята високоволтова батерия по време на движение, съобщава CarNewsChina.


Китай батерия


Краткото видео показва, че бялото EV е спряло на 20-ина метра, след като е загубило основния си източник на енергия. Няма пожар и никакви щети, но цялата история е доста иронична, защото Cao Cao 60, който дебютира през март, е проектиран от китайския автомобилен гигант Geely (той притежава Volvo и Polestar) с идеята за смяна на батериите, а не с тяхното зареждане. Цялата процедура, според производителя, отнема само 60 секунди.

Освен това, лозунгът на Geely за нейния бизнес-модел за смяна на батерии е „разделяне на автомобила и електричеството“, което пасва идеално тази конкретна ситуация. Все пак трябва да се уточни, че това е единичен случай и не може да се говори за компрометиране на превозното средство0 или на системата за смяна на батериите.



Моделът Cao Cao 60 дебютира на 30 март като първото превозно средство на Cao Cao Auto, насочено към шофьори, които изкарват прехраната си, работейки за Cao Cao Mobility. Това е компанията на Geely, занимаваща се с превози. CarNewsChina съобщава, че електромобилът струва около 17 500 долара, като се предлага само на бизнес-клиенти. Неговият пробег е 415 км по китайския стандарт CLTC.


0 от 500
  • #74
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 10 месеца )
    А ми казвам ти говориш неверни неща
  • #73
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 69 ( преди 10 месеца )
    "Така 36% от ел енергията в БъГъ идва от Тецовете на въглища и газ" да видим дали си прав? Към момента 110% от използваната от България мощност се произвежда от АЕЦ+ВЕИ и остават излишни 300 MW . ИмеMWАЕЦ 40,70%2080.68Кондензационни ТЕЦ 14,29%730.8Топлофикационни ТЕЦ 3,96%202.3Заводски ТЕЦ 1,68%85.78ВЕЦ 5,82%297.41Малки ВЕЦ 5,43%277.45ВяЕЦ 0,20%10.04ФЕЦ 27,49%1405.64Био ЕЦ 0,44%22.55Товар на РБ3768.18Упс.
  • #72
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 70 ( преди 10 месеца )
    Имам предвид че си пускам бойлера, докато се прибирам от път от където и да било, както си пускам и климатика и като се прибера в къщи че е хладно, а бойлера е загрял. Водата си я пускам когато се прибера, но ако на тръгване съм забравил да я спра или съм оставил миялката да работи, мога да я спра по всяко едно време където и да се намирам. Сега достатъчно ясно ли ти е?
  • #71
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До 67 ( преди 10 месеца )
    Идея си нямам колко струва този dodge, но предполагам че нито е евтин нито харчи малко, като всеки един американски автомобил, следователно ще е на близка цена до тази на Тесла, но ще е по-бавен и ще зарежда много по-скъпо дори в сравнение с тесла на бърза зарядна станция на дърварска тарифа, без да включваме опцията нощна тарифа. Именно това са клиентите на Тесла, които се чудят за същите пари дали да си купят електромобил или ДВГ, а не тези които си купуват "нови" автомобили за 5-10 000 лв.
  • #70
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 68 ( преди 10 месеца )
    Не ти се разбира искаш да кажеш че навсякъде по Света не се къпеш защото гледаш кога ти се е заредил бойлера в БъГъ за да се върнеш да си вземеш душ ли?
  • #69
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 66 ( преди 10 месеца )
    Така 36% от ел енергията в БъГъ идва от Тецовете на въглища и газ тоест колегата от там си зарежда електричката и вика много ми е евтино а ми евтино ти е щото пак ползваш горенето да си набавиш електричеството за батерията.Е аз тва горене го ползвам вътре в цилиндъра.
  • #68
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 65 ( преди 10 месеца )
    Какви нерви бе човек, ти ще ме направиш най-здравият човек в света, защото както казах смехът е здраве, а ти ме разсмиваш как не можеш да отидеш на работа, защото си забравил да си заредиш телефона, не можеш да се изкъпеш, защото си забравил да си включиш бойлера. Аз моя бойлер мога да си го включа където и да се намирам по света, ако видя, че му е паднала температурата, защото не е пекло слънце и защото съм му изключил автоматичното включване на нощна тарифа, като пътувам.
  • #67
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Смех ( преди 10 месеца )
    Пак на цената мина защото нямаш друго предимство.Държиш се полицейски а полицайте нямат голям умствен багаж.Не отговаряй на въпроси които бла бла а бе да не си *** гестаповец 44-та година бе или си някое де се чинге от 78-***.
  • #66
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 63 ( преди 10 месеца )
    Не отговаряй на въпроси които не са ти зададени, а прочети тези които съм ти задал. Колко струва автомобилът и колко му струват тези 1000 км като гориво?
  • #65
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 64 ( преди 10 месеца )
    Почна леко да се изнервяш попваш да кефиш започваш да скимтиш като кучкъ.Къде е казано че е пълен а къде е сигурно че твоята батерия е всяка вечер пълна на 100%