IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla отново намали цените на всички модели

Поевтиняването за американския пазар достига 5000 долара

Tesla отново намали цените на цялата си моделна гама в САЩ, като този път поевтиняването е между 2% и 6%. Най-големи отстъпки – около 5000 долара, получават базовите варианти на Model S и Model, съобщава Automotive News.


Tesla


Започвайки с Model Y - най-продаваният модел на Tesla, автомобилният производител пуска нов базов вариант за онлайн поръчки. Той е наречен просто Model Y, като цената му започва от 51 630 долара с включена в цената такса за доставка от 1390 долара.

Тази версия е с два електромотора (AWD), като е захранвана от батерия тип 4680, която позволява пробег от 450 км. Tesla намалява и цените на версиите Long Range и Performance с по 2000 долара, като първата започна от 54 630 долара, а втората – от 58 630 долара (и двете включват 1390 за доставка). Американският производител съобщава, че всички версии на Model Y отговаря на условията за федерален данъчен кредит до 7500 долара, така че клиентите получават сериозна отстъпки при избор на електромобила.


Tesla


В същото време Model 3, който ще загуби половината от данъчния кредит след 18 април, поевтинява с 1000 долара, като това се отнася за базовия вариант със задно предаване, както и за версията Performance.

Базовият Model 3 RWD вече започва от 43 630 долара, докато Model 3 Performance е на цена от 54 630 долара (и двата включват 1390 долара за доставка). Задвижваният с батерии LFP Model 3 RWD отговаря на изискванията за до 3750 долара данъчни кредити от 18 април, докато Model 3 Performance отговаря на условията за пълните 7500 долара.


Tesla


Най-големите отстъпки за скъпите Model S и Model X. Базовият седан Model S вече е с 5000 долара по-евтин, като цената му започна от 86 330 долара, докато кросоувърът Model X получава същото намаление за базовия вариант, който вече струва 96 630 долара (и в двата случая цената включва 1390 долара за доставка).

Това е третото намаление на цените на моделите на Tesla от началото на годината. Най-голямото беше през януари, когато колите на марката поевтиняха с до 20%. Model S и Model X обаче не се класират за данъчен стимул, тъй като надвишават ценовите тавани за седани (50 000 долара) и за кросоувъри (80 000 долара).


0 от 500
  • #6
    9 rate up comment 2 rate down comment
    До 5 ( преди 1 година )
    Първото тримесечие на тази година спрямо първото на миналата година има 35% ръст така, че тази година по-скоро ще се борят да запазят 40% ръст. Така или иначе докато Тесла и BYD се борят за голям ръст то старите марки се борят спада им да не е голям..
  • #5
    5 rate up comment 4 rate down comment
    До 3 ( преди 1 година )
    Абсолютно вярно! Не се продава в обемите които щяха да са задоволителни и свалят цената за да вдигнат продажбите. Не им харесва че за първото тримесечие са продали само 400 и кусур хиляди автомобила, което само с 20% повече от продажбите за цяла година преди три години. Лакоми са и искат още продажби. Ще свалят цените докато стигнат 20 милиона продажби годишно каквато е крайната цел за да мирясат и да спрат да гонят все повече продажби всяка година. Все пак продажбите от 87% ръст паднаха на 40%
  • #4
    8 rate up comment 5 rate down comment
    IM-DrtiйУАЙТBoY! ( преди 1 година )
    Честито на повервалите и заслепените от ГЕРМАН.проп-да за техните свръх-ГРОЗДНИ премиум-барачки к. след година-2 вече са сдали всекакво кач-во и поскъпващи с всяка изминала година бая чувствително при това, особено Фау-ВЕтата... И Сега, след като ГИГА-конвейрите в Бърлин и МеХиК.о. почнат да бълват на маХ. след година и нещо, тогава цените на ТECЛА-та ще бъдат още по-достъпни и възможни, докато остарелата ДЕ-ламарина отива на забвение и просто нема да има кой да я спонсорира повече на Планетата
  • #3
    8 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нещо като не се продава му свалят цената.
  • #2
    9 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да комбинираме две от последните новини. Значи toyota иска да променя автомобилната индустрия, като към toyota prius добави още три пъти повече батерии, за да я я направи много по-тежка и цената от 39 000 долара в момента да по скъпне драстично, за да може да изминава 200 км само на ток, но заради по-високото тегло разходът както на ток така и на бензин от 4,5 л ще се вдигне на кой знае колко. От друга страна tesla вместо да вдига цените, ги сваля на по-малко от 39 000$ въпреки повечето екстри.
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И в Австралия имаше намаление по 3 - 4 000 долара за Тесла 3 след отличното първо тримесечие за Тесла с 10 400 продажби там като общо електромобилите достигнаха 6.5% от пазара в Австралия..