IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla пуска GigaBier – 3 малки бутилки за 89 евро

Пивото Limited Edition Pilsner е вдъхновено от Cybertruck

Американската компания Tesla официално пусна на пазара GigaBier Limited Edition Pilsner, която е „приготвена от киборги, направена от хора“, както се казва в официалния туит на производителя на електрически коли. Лимитираната серия бира се произвежда в Германия и се предлага в кутия от три стилни бутилки по 0,330 л. И както много от екстравагантните идеи на Илон Мъск, цената също впечатлява – 89 евро! GigaBier е с 5% алкохол и се прави с вода, малцов ечемик, мая и „Cyberhops“.

 

Tesla-gigabier-1_large

 

Ето как компанията описва алкохолната напитка на официалния си сайт: „Tesla GigaBier подражава на формата на Cybertruck, като същевременно почита 500-годишната традиция на немското производство на бира Reinheitsgebot. Насладете се на тази ограничена серия бира в стил пилзнер, произведена в Берлин с нашия изключителен сорт Cyberhops и нотки на цитрусови плодове, бергамот (малък цитрусов плод) и сладки плодове. Всяка бутилка разполага с безшевна лъскава черна обвивка със светещ в тъмното Giga воден знак. Наздраве!“

Още през 2021 г. по време на събитието Giga Fest в завода Gigafactory в Berlin главният изпълнителен директор на Tesla - Илон Мъск обяви, че ще пусне на пазара своя бира. И сега това е факт. Сред най-екстравагантните му продукти са още огнехвъргачки, одеколон за изгорена коса, кибер свирка и текила с ограничено издание, което беше продадено в две партиди и то за по-малко от час.

 

tesla tequila

 

Американската марка електромобили не е единствената, която „потапя пръстите си в света на храните и напитките“. Volkswagen, например, произвежда свой собствен къри вурст във фабриката във Волфсбург от 1973 г. и през последните години германският производител е продал повече колбаси, отколкото коли. Продуктът на основата на месо дори има своя официален партиден номер.

 

 

0 от 500
  • #1
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Муахаха ( преди 11 месеца )
    Това е цялостната концепция на тесла!!! Евтино съдържание на висока цена и безмозъчни фенове да го хвалят по цял ден в нета! Сигурен съм, че тукашните заомбита като "до долния" TSLA и т.н. даже 89 евро за тая бира не могат да си позволят, камоли кола на Тесла да си купят, но иначе по цял ден висят по форумите да ги хвалят!!!!