IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla чупи нов рекорд по продажби

За първите 3 месеца на годината са доставени почти 423 000 автомобила

Американската компания Tesla отчете рекорден брой доставки на превозни средства за първото тримесечие на 2023 г. - с около 36% повече на годишна база. Производителят на електромобили информира за производство на около 440 000 превозни средства и 422 875 доставки.

 

TEsla

 

След серия от намаления на цените през януари този ход очевидно се е отразил на продажбите, коментират световни медии, като се отбелязва и очаквания този месец отчет на приходите.

Tesla започна ценова война тази година, след като Model 3 и Model Y поевтиняха с до 20% през януари. По-бюджетните Model 3 и Y са най-популярните автомобили на Tesla с голяма разлика, като представляват около 97% от доставките през този период.

 

model_3_red-1

 

Анализатори отбелязват, че след тези намаления на цените търсенето на по-евтините Tesla се е увеличило. Дали обаче това ще компенсира приходите предстои да се види.

Последните данни за компанията на Илон Мъск показват приблизително 4% увеличение от доставките през четвъртото тримесечие на 2022 г., когато Tesla обяви малко над 405 000 бройки, и увеличение от около 36% спрямо първото тримесечие на 2022 г., когато отчете около 310 000 доставки.

 

Model Y

 

Производителят на автомобили обаче не оправда очакванията на анализаторите от FactSet за средно 432 000 доставени автомобили. Акциите на Tesla се повишиха през първото тримесечие, след като паднаха с около 65% през 2022 г.

Отчетът за печалбите се очаква на фона на поредица от разследвания от федералните регулатори на катастрофи, потенциално причинени от софтуера за подпомагане на шофирането, както и за дефектни предпазни колани и волани.

 

 

0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Хари ( преди 1 година )
    Китайците ще му скрият шапката след година-две.
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ел Техник ( преди 1 година )
    ПРОПАГАНДА
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Илиев ( преди 1 година )
    Факт. Все още не може да се купи от България. Не че съм се засилил
  • #15
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Абе шваба ( преди 1 година )
    Толкова ли не схващаш, че клиентите за този ценови клас са ограничен брой и максимумът на продажбите вече достигнат. С намалението на цените влизат в по-нисък ценови клас и увеличават клиентската база. Това не може да увеличи рязко продажбите, защото те зависят от производството. Това намалява продажбите на останалите и вдига заявките на доставки на Тесла. Цените регулират броят на натрупаните заявки, а не продажбите. Вдигаха 10 пъти цените, за да намалят заявките за по-малко от година напред.
  • #14
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Киро майсторо ( преди 1 година )
    На Т'слата дръжката.Тцтцтц
  • #13
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Ръмпо ( преди 1 година )
    То изборите се манипулират,а какво да кажем за някакви измислени статистики.Не,че баламите не ги купуват,но,че са едва ли не ТОП на покупките е лъжа.
  • #12
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Joker ( преди 1 година )
    Днес 1 април ли е?
  • #11
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 1 година )
    Спокойно, всичко е под контрол. Следващото тримесечие ще намалят с още 20% цените за нов умопомпрачително иновативен ръст в продажбите от.. 5%. И така докато стигнат 20 милиона годишно. А, и да не забравяме че фуулс-селф-драйвинга ще е готов най-късно до края на другата седмица. Илон е гений! Ха-ха-ха!
  • #10
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Истинското име на Швабен зи Каскен е Москвичин из Ушанкичное. Интелектът му стига колкото да бъде самоволен московски роб.
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Абе каскет ( преди 1 година )
    Правиш ли разлика между четвърто тримесечие, което по подразбиране е най-силното и първо тримесечие което по традиция е най-слабото и обикновено има спад. Неслучайно се сравнява първо с първо тримесечие от предишна година. Защо пропусна 36% ръст в сравнение с първото тримесечие на миналата година?