IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-големите митове за камерите за скорост

Повечето трикове за избягване на глоба, които циркулират в интернет, няма да ви помогнат

Без съмнение получаването на фиш от камера за скорост, била тя стационарна, мобилна или някаква друга, е една от най-големите грижи за съвременните шофьори. Затова и в интернет е пълно със съвети за избягване на подобни неприятности. Честно казано, освен, че са незаконни, те не са и ефективни. Експерти посочиха някои от най-фрапиращите „предложения“ и обясниха защо те не работят. Съответно, няма никакъв смисъл да бъдат използвани, колкото и някой да се опитва да ви убеди в обратното.

Фалшивите митове за камерите за скорост (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #5
    18 rate up comment 9 rate down comment
    до #2 ( преди 1 година )
    Пишеш абсолютни глупости. Ултразвук радари хахаха ти ми оправи деня. Вземи излез от село и виж на запад дали не слагат радарите в повечето случаи не за хранилка, а точно покрай училища и детски градини и старчески домове. Около тези места обикновено ограничението е 30 км/ч и много често дебнат с камери в цивилни автомобили. Особено сутрин, когато родителите бързат да закарат детето и да отпрашат за работа и бързат да не закъснеят. Така, че не пиши глупости!
  • #4
    33 rate up comment 11 rate down comment
    carpe_diem ( преди 1 година )
    НЯМА минимална задължителна скорост за движение по магистрала, само е забранено да се движат МПС-та с максимално конструктивна скорост под 50 км/ч. И аз си мислех, че има, ама няма - никъде в ЗДвП не пише такова нещо. А ТИР-овете с колко да карат, като 80-100 е опасно? А в белите страни на западна европа, като ограниченията по магистралите са им 100-110, с колко да карат, като 80-100 е опасно (перфектни пътища без дупки, със супер добра сигнализация и маркировка)?
  • #3
    41 rate up comment 47 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Всички са се вкопчили с тези които карат бързо, но доста по опасни са тези които карат много под ограниченията (без техническа причина). Айде да почнат и тях да ги санкционират? На 90 карат с 60-70 или по магистрала с 80-100. Съгласен съм че, мин, скорсот на магистла е 60, но 80-100 е също толкова опасно колкото и 180.
  • #2
    69 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Много зависи от това, с какъв радар са камерите. модерните са 2 типа: лазер или ултразвук. Радар детектора и 2-та случая е абсолютно безпомощен. От кола да, прави се, според законовите особености се изискват поне 2 мин видео запис на нарушението. Проблем в БГ е, че има много безсмилени знаци, останали от едно време и са "хранилка". А другия безспорен факт е, че камерите се сагат там, където носят пари,а не за 'безопасност". Да сте видели камера до училище или градина?! Дори и в Европа!
  • #1
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Дрън дрън ( преди 1 година )
    2,4,5 и 6 са си напълно ефективни в България и по-умните знаят защо!