IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-големите митове за камерите за скорост

Повечето трикове за избягване на глоба, които циркулират в интернет, няма да ви помогнат

Без съмнение получаването на фиш от камера за скорост, била тя стационарна, мобилна или някаква друга, е една от най-големите грижи за съвременните шофьори. Затова и в интернет е пълно със съвети за избягване на подобни неприятности. Честно казано, освен, че са незаконни, те не са и ефективни. Експерти посочиха някои от най-фрапиращите „предложения“ и обясниха защо те не работят. Съответно, няма никакъв смисъл да бъдат използвани, колкото и някой да се опитва да ви убеди в обратното.

Фалшивите митове за камерите за скорост (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #24
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Neuk ( преди 11 месеца )
    Всички инсталирани в патрулка се ловат дори от по-новите и скъпи модели Устлър и Кобра. Виж Кордон М и неговите аналози ( руски са и наистина са около 10 вида ) си искат по-качествена техника. Същото важи и ако използват радара на импулсен режим ( избирателното му пускане си е в нарушение на закона, защото означава вмешателство при меренето, а и по други причини ). В гигахерцовия обхват са и има джажджи за заглушаване, но са големи, бавни, скъпи и често грешат, затова не се използват и продават
  • #23
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Neuk ( преди 11 месеца )
    Вземете си Униден, Ескорт , Валентин 1, Раденсо и забравете Уистлър и Кобра. За онези които смятат, че не се хващат - всичко се хваща от радардетекторите, но някои ( арх С1 ) късно. Останалите понякога от повече от 2 километра, което е гадно, защото го търсиш. Срещу Лидар има едно лечение, но то наистина е против закона. Лазарен заглушител. Още се боря да забранят АРХ, защото се бъгва от лидарите на новите автомобили и защото я използват на пътища с повече от 2 ленти, което е причина за грешки.
  • #22
    34 rate up comment 5 rate down comment
    до 21 ( преди 11 месеца )
    Миленчо, в кое село живееш бе чадо? Ела в Мюнхен и околията да видиш дали не слагат! И не само за скорост следят, но и хайки за алкохол правят рано сутрин. Учудих се много и му викам на полицая, къф алкохол рано сутринта. Аз още първото кафе не съм изпил, а ти за алкохол ще ме проверяваш. Той ми каза, че сутрин най-много хора карат алкохолизирани. Питах го как така, кой пие сутрин, а той ми отговори, че не сутрин пият, а вечер до късно и сутринта без да подозират са над 0,5 промила масово.
  • #21
    12 rate up comment 13 rate down comment
    Милен ( преди 11 месеца )
    #5 живея в Германия,никой сутрин не слага камери и не снима за превишена скорост. В делничните и работни дни.Дори го пише и в някой немски автофоруми. Куките и техните шефове искат да отидеш да изкараш някой лев и да ти го вземат. В България не зная,може би да ти вземат левчето преди да си го изкарал. Иначе съм чел,че за Speed Cam се ползват магнитни листа. Лепят се на номерата и с малко дистанционо се отлепят ако те спрат полиция примерно,но само съм го чел,че действа,но аз не бих сложил.
  • #20
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Гого ( преди 11 месеца )
    До автора: инфрачервеният шпрей действа. Когато светне червената светкавица на снимка номера излиза бял,все едно няма цифри и букви на него. Изпробвано. Забранено е,но работи. Антидетектор СКЪП също работи,но е строго забранен. В западни държави се влиза и в затвора+ конфискуване на МПС+Ужасяваща глоба.
  • #19
    28 rate up comment 7 rate down comment
    ха ха ( преди 11 месеца )
    Обръщам внимание на автора на статията. На 6 на снимката е радар детектор, различно от антирадар. Радар детектора в България е разрешен за разлика от антирадара.
  • #18
    30 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    До 12 ,ами дисциплинирани,защото караш през повечето време по магистрала и ограничението ти позволява да се добереш навреме,а не като тук 1 магистрала и две четвъртинки ,а през повечето време си на обикновен път и кат се "кротне" някой с 60 та ти скъса нервите на път който разрешени са 90.За това и стават рискови изпреварвания,а като го погледенш тоя отпред влачещия се направо ти идва да го изядеш с парцалите.
  • #17
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    До 8,ами помага ама ако всички го ползват и не спят а се отбелязват по пътя иначе ефект няма.
  • #16
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    До 7 камионите технически могат и с доста над ограничението на скоростта по магистрала да се движат,но не им е разрешено и се движат с 80-85 и да наистина е опасно,когато в един момент реши да се престрои в лявата лента и да започнат да се "***" двата тира в продължение на няколко километра.Случвало ми се е да ми изправят космите на главата,като гледам същевременно да не се наниже някой отзад.
  • #15
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Добре - кажете кои са ефективните!