IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рекордьор по превишена скорост се отърва без наказание

Шофьорът, засечен с 306 км/ч, продължава да бъде неизвестен

През октомври 2020 г. белгийски шофьор беше засечен да управлява автомобила си със скорост от 306 км/ч. По всички закони това е сериозно нарушение и дори престъпление, но в случая то ще остане без наказание и мъжът дори няма да бъде лишен от шофьорска книжка. Причината е, че той е карал твърде бързо дори за радара, съобщава вестник Le Soir.


радар


Подобна история имаше и в култовия филм „Такси“, където полицаи засякоха главния герой да лети по пътя и решиха, че радарът им е развален. В случая с белгиеца се оказва, че използваното от полицаите устройство за засичане на скоростта – NK7, е одобрено да работи до 300 км. Съответно, при по-висока скорост радарът не функционира и няма как да направи снимка, по която да бъде идентифициран нарушителя.

„В този случай водачът не рискува съдебна процедура, тъй като самоличността му остава неизвестна. Радарът е одобрен до 300 км/ч, така че измерената по-висока скорост не е юридически приемлива ", заяви Мишел Низен от компанията Sirien, която доставя тези радари на полицията.

Не е ясно каква кола е карал нарушителят, но самият факт, че тя вдига 306 км/ч показва, че това е сериозна машина с няколкостотин конски сили под капака. Полицията в Белгия може да се опита да открие виновника с помощта на пътните камери в района, но това е малко вероятно, тъй като случката е от октомври 2021 г. и записите от охранителните камери най-вероятно са изтрити.


0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Хехееее! Браво на баткатааааааааа!
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Hameleon ( преди 1 година )
    До анонимен 3:А ни съобщават тази случка през Май 2023-та!!!
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Тодор ( преди 1 година )
    Да следят Ютуб, може да се похвали там с някое видео.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    шок и ужаст за останалите участници в движението https://m.youtube.com/watch?v=S9qXmtZUcOs
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Доста стара случка е това - от 18 октомври 2020 по E313 преди Bitsingen. Там проблемът беше, че не сработва снимачката над 300км/ч. Сиреч, скоростта е регистрирана, но нарушителят не е сниман. Но случки такива има и във Франция, Германия (има доста участъци с ограничения ...) и т.н.
  • #2
    21 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "През октомври 2020 г. белгийски шофьор беше засечен да управлява автомобила си със скорост от 306 км/ч. ...тъй като случката е от октомври 2021 г. и записите от охранителните камери най-вероятно са изтрити." Знам че за вас времето е имагинерно понятие и много не се съобразявате кога използвате бъдеще настояще и минало време в статиите си, но само искам да отбележа че между октомври месец 2020 и октомври месец 2021 има цяла година разлика.
  • #1
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Случайност!? Нее.... ( преди 1 година )
    Куките са еднакво *** по целия свят!