IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицейска Cupra Leon настигна и спря VW Golf R с 264 км/ч

Новите коли на жандармерията във Франция се справят с нарушителите

На всички шофьори трябва да бъде ясно, че магистралите не са писта за състезания, независимо дали карат Dacia Spring или Volkswagen Golf 8 R. Превишаването на ограничението на скоростта от 130 км/ч (на повечето места в Европа) излага водачите и автомобилите им на сериозен риск, като именно инцидентите с висока скорост са водещи причина за смъртните случаи на пътя.


превишена скорост


Въпреки това, все още има много хора, които не се съобразяват и дават максимална газ, когато се движат по магистрала. За подобен случай съобщава френската жандармерия, чийто екип участва в преследванe на шофьр на VW Golf VIII R, движещ се с 264 км/ч по магистрала A4 в община Гьо. Със своя Cupra Leon служителите на реда успяват да настигнат и спрат регистрирани в Люксембург Golf.

Трябва да се каже, че със своя двигател 2.0 TSI с 290 к.с., испанският спортен автомобил е напълно способен да се състезава с VW Golf 8 R, който разчита на същия мотор, но с малко по-висока мощност – 320 к.с. Германският хот-хеч е оборудван и със система за задвижване на четирите колела.

Френската полиция съобщава, че книжката на преследвания шофьор е отнета, а колата му е конфискувана, като той ще трябва да плати 750 евро, за да си я получи обратно. Предстои съд да се произнесе и какви други санкции ще понесе уличениян в двойто превишение на скоростта водач.

Припомня се още, че екипите на жандармерията за бързо реагиране (ЕR) свениха своите остаряли Renault Mégane 3 R.S. с Cupra Leon и Alpine A110. Новите автомобили ече са в експлоатация в цяла Франция.


0 от 500