IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda се опитва да надцака френските си конкуренти

Чехите предлагат допълнително багажно пространство за Fabia

Skoda предлага на собствениците на Peugeot 208, Citroën C3 и други модели, конкуриращи се директно с Fabia, да играят, за да се опитат да спечелят допълнителен багажник, монтиращ се на теглича на колата. Импровизираната игра се провежда през социалните мрежи в няколко страни в Европа, като акцентът е Франция.


Skoda


Предлагането на повече обем на багажника (и следователно заден надвес) по-голям от този на конкуренцията е част от философията на марката Skoda. Този атрибут остава съществен момент и сега, когато чешкият производител от групата Volkswagen обновява изцяло дизайна на своите автомобили.

И Fabia е вярна на това кредо. Нейният багажник с обем от 380 литра надминава този на Renault Clio (284 л), Dacia Sandero (328 л), Toyota Yaris (286 л) или дори тези на неговите конкуренти от групата Stellantis: Peugeot 208 ( 265 л), Citroën C3 (300 л) и Opel Corsa (309 л). Но въпреки това Fabia изостава от повечето си френски конкуренти по отношение на продажбите и Skoda преминава в офанзива с комуникационна кампания, съчетана със състезание, което се занимава специално с триото на Stellantis.


Skoda


Френският клон на Skoda стартира този конкурс на своите страници в Instagram и/или Facebook, като в последствие той бе предложен и от още няколко европейски държави. Интернет потребителите са поканени да коментират публикация, свързана с тази операция, като "тагнат" двама от техните контакти, които притежават автомобил, конкуриращ се с Fabia и които според тях биха имали нужда от по-голям товарен обем.

Победителят ще бъде изтеглен на случаен принцип и ще получи монтирана на теглича кутия във формата на задната врата на Fabia. Обемът на този допълнителен багажник ще възлиза на разликата между този на автомобила на победителя и този на Skoda. Конкурсът е отворен до 5 април 2023 г. включително.


Skoda


За да популяризира тази операция, Skoda представя Peugeot 208, Citroën C3 и Opel Corsa, оборудвани с багажници, подобни на този, който ще бъде спечелен. Над всяка от тях е посочена разликата в обема между френската кола и Fabia. 

Често срещани в САЩ, сравнителните реклами са изключително редки в Европа. Тази инициатива на Skoda е част от хумористична промяна в комуникацията на марката в Европа и в частност във Франция. През ноември 2021 г. например моделите в гамата бяха „ преименувани “ за времето на кампанията, за да се подчертае, че са налични бързо, докато глобалното производство на автомобили се забавя.


0 от 500
  • #24
    4 rate up comment 6 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Какъв тунинг търпят тия чешки 4-цил алуминиеви кинефи не ставай смешен
  • #23
    7 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Имах служебна първата Фабия. По-тесен коптор не съм карал! Багажникът беше микроскопичен. Пуснаха надвеси на Октавия, но поведението беше трагично с къса база и дълъг габарит. Да си ги карат разбирачите. Ха-ха-ха :D
  • #22
    5 rate up comment 3 rate down comment
    смех ( преди 1 година )
    Е да прав си ако искам състезателна кола баш у шоромът на Скуда ше отскочим у Младъ Болеслаф
  • #21
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    кажи кое пежо днес е състезателен кон по скоро е питомно коте
  • #20
    7 rate up comment 6 rate down comment
    до долния ( преди 1 година )
    Колегата ти го е обяснил на Пежото седалките се свалят и багажника нараства а на шкодъта отзад си наврян като сардина да ти кажа предпочитам заден комфорт отколкото багажник и то на малка градска кола
  • #19
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    #14 пълни глупости са това.. изобщо не мислиш с главата. Малка кола не означава, че предварително си се отказал от багажно отделение. Означава например, че може да нямаш пари за по-голяма. Така че всеки кубичен сантиметър от багажника да ти е важен - и да - семейства ходят на море с тези коли! Колкото и да е невероятно за теб.
  • #18
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Смех ( преди 1 година )
    Да сравниш скода с Пежо е като да сравниш катър със Състезателен кон.
  • #17
    4 rate up comment 0 rate down comment
    до долния/та ( преди 1 година )
    ти жена ли си, че имаш свекърва а не тъща?
  • #16
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Дон Шопеску ( преди 1 година )
    Трябва ми едно с прозорче, да има откъде да диша свекървата.
  • #15
    5 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Типично по немски да прецакаш другите, а не да направиш нещо, което да се купува заради качествата му. Жалка история.