IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Stellantis: Китайските коли са заплаха за Европа

Карлос Таварес поиска промени в търговската политика на ЕС

Изпълнителният директор на Stellantis - Карлос Таварес, определи китайските автомобили като „заплаха за Европа“. По време на изложението за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас ръководителят на транснационалната корпорация прогнозира „ужасна битка“ с китайските автомобилни производители и поиска помощ от политиците.


BYD


Таварес посочи, че разликата в цените между европейските и китайските електрически превозни средства е значителна, а с настоящите разпоредби на ЕС традиционните марки автомобили на Стария континент няма да могат да удържан експанзията на новодошлите от Китай.

„Всичко зависи от местните политици, които трябва да помогнат на европейските производители на автомобили. В противен случай автомобилната индустрия в региона ще претърпи същата съдба като европейската соларна индустрия. Това е много мрачен сценарий и не бива да става така“, каза шефът на Stellantis.

Таварес изчислява, че заради европейския режим за регулиране емисиите от електрическите превозни средства, произведени в региона, са с около 40% по-скъпи от тези в Китай. И ако нищо не се промени, при това бързо, европейската средна класа ще премине към китайски автомобили.

Ръководителят на Stellantis вижда два начина - открита конкуренция с „китайците“, която е изпълнена с „непопулярни решения“ (съкращения на работни места и преместване на фабрики) или „реиндустриализация“ на Европа с възстановяване на загубени индустрии и вериги за доставки.


0 от 500
  • #42
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Ставри ( преди 1 година )
    То и ние не можем да се справим с европейските изисквания, ама не ревем
  • #41
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Ффф ( преди 1 година )
    Абе ти чуваш ли се....евтина работна ръка в Китай!!!!! ????Един инженер в Шанхай взима двойно повече от инженер в Германия......апартаментите в Шанхай почват от 300.000 Евро нагоре .....най-евтините.
  • #40
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Беден работещ ( преди 1 година )
    Много се радвам на тази статия и страха на Таварес и голямото му обединение на всички тези марки. Искам добър и по-евтин продукт, а да щях да забравя и да мога да си го позволя. Конкретно за колите, ако ще и китайска да е, защо не! Алфа Ромео Тонале, паркетен малък вдигнат/сув струва 80-85к, е карайте ди го и си го купувайте. Хюндай Бейонд е около 40к...
  • #39
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До#37 ( преди 1 година )
    От цени към политика отидохме,нито съм русофил,нито ме интересува китайският нео комунизъм/фашизъм, не мога да си позволя тези цени за нови електро/хибриди и др.нови автомобили без помощ от държавата,а държавата само *** евросубсидии да се облагоденства политическата мафия....така че да го духат бедните...2000 и нещо продадени електромобили за 2022 г -смях ;)
  • #38
    5 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Много много време ще мине , докато европейците почнат да плащат 40-50-60 хил евро за китайски шитни !
  • #37
    9 rate up comment 7 rate down comment
    До 36 ( преди 1 година )
    Благодарение и на д.жендърския съюз не сме подобие на бедна руска или китайска провинция (които е доста по-зле дори от нас най-бедната европейска) но те "джендърите" си знаят че в БГ половината са неблагодарно и злобно стадо. Защо емигриращите китайофили и русофили никога не отиват при любимите си диктатури а работят и плащат данъци на омразните им *** и от там гласуват за "Възраждане" и естествено че ще имат резерви като мнозина тук ги мразят и харесват повече китайския съюз :D
  • #36
    11 rate up comment 5 rate down comment
    До#34 ( преди 1 година )
    Дезинформатор не съм и аз взимам данни от гугъл,просто мразя евро-д.жендърския съюз които налага дебелите цени за да спасява така наречения европейски стандарт(разбира се българия въобще не фигурира там)
  • #35
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ами като са заплаха вземете малко се стегнете малко пежо
  • #34
    5 rate up comment 3 rate down comment
    До 33 ( преди 1 година )
    Пълно с дезинформатори като теб пишещи простотии в полза на китайците. Както писах всеки който иска и има минимум познания по търсене в Гугъл ще разбере че този BYD Х dream е с размери и мощност на Сандеро и батерия 3 квтч по-голяма от Спринг а Мегана ако искаш пиши че е 62 К и го сравнявай с цената на модели в Китай където има 0% ДДС за електромобили за сега
  • #33
    2 rate up comment 3 rate down comment
    До #29 ( преди 1 година )
    Напълно съпоставими са BYD x dream и Рено меган е теch дори byd e по-мощен 207 кс, а съм объркал цената на реното 52 k евро ;)