IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Stellantis: Новите коли стават недостъпни!

Средната класа скоро няма да може да си купи нова кола, категоричен е Карлос Таварес

Главният изпълнителен директор на Stellantis - Карлос Таварес, смята, че увеличението на цените на новите автомобили ги прави недостъпни за масовия потребител и това ще донесе негативни последствия за индустрията като цяло. Статистиката показва, че средната цена на нова кола в САЩ, например, през миналия октомври е била 45 000 долара, а сега вече надхвърля 47 500 долара.


Карлос Таварес


„Много съм загрижен за ефекта върху достъпността на автомобилите. Това се превръща в много по-голям проблем, тъй като инфлационният натиск ескалира. Цените растат и автомобилите постепенно стават недостъпни за потребителите“, обяснява Таварес, цитиран от The Detroit Bureau.

Шефът на Stellantis посочи причините за случващото, които и без това са добре известни. На първо място е продължаващият недостиг на полупроводници, който оказва влияние върху автомобилната индустрия и води до съкращения на производството. Освен това разходите за суровини - по-специално цените на стоманата, алуминия и никела, са скочили допълнително през последните седмици заради продължаващата война в Украйна.


нови автомобили


Таварес допълва, че компанията му има големи планове за електрически превозни средства, но те ще струват повече от еквивалентните модели, задвижвани с двигатели с вътрешно горене. И това ще се запази в средносрочен план, което е сериозен проблем, тъй като „няма как това увеличение да се прехвърли на потребителите.

„Вървим към ситуация, в която средната класа просто няма да може да си купи нови автомобили“, категоричен е шефът на Stellantis.

0 от 500
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Хасан ( преди 1 година )
    Тогава като не можем да си купуваме коли, Кражбите ще се увеличат.И почвам да бегам бате..
  • #21
    1 rate up comment 0 rate down comment
    10 за статията ( преди 2 години )
    Новата лагерна количка на батерии е изключително скъпа играчка независимо от производителя. Еко застъпниците може и да са във възторг от антивъглеродното развитие на автомобилостроенето, но приходите от продажбите на същите концерни ще са толкова ниски, че замисъла ще умре в едно със спада на продажбите. Никой не е против революцията, в която и да е сфера на живота, но ако тя води до деволюция на достъпността
  • #20
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Бумеранг ( преди 2 години )
    Само се моли да нямаш проблеми, защото за два месеца съм стоял 20 дни без карти!!! Страшен кеф е!
  • #19
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    И така да е едно пътуване трае над 20 минути , особено в трафика, така че сметката пак отива на 500 на месец! Просто няма смисъл от услугата! Скъпа е! Много скоро ще хакнат цените нагоре, заради зарядните станции и скока на тока и тогава съвсем ще я оплескаме!
  • #18
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Бумеранг ( преди 2 години )
    При три такива пътувания отиваш на 50 лева! Умножи го по 15 дни отива на 750 на месец! Хайде 500 лева да е....това е извън възможностите дори над средната класа! Другата гадост, е че си ограничен в зоните за паркиране и оставяне на колата....не можеш да я заключиш и времето тече!!! Тъпо!
  • #17
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до 16 ( преди 2 години )
    колега, нещо не си разбрал. 7.35 лева е фиксираната цена за първите 15 минути. По 0.49 на минута се начислява СЛЕД това. Тоест 15 минути не са 15 лева. Аз ползвам от четири години и никога не съм имал проблем нито с картата, нито с обратната връзка от тях при проблем. Проблем е само, че напоследък всякакви *** взеха също да ползват и колите станаха нечовешки мръсни
  • #16
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Бумеранг ( преди 2 години )
    Реших да пробвам SPARK! Първо: Даваш пълен достъп до кредитната си карта по всяко време, което не е ок! В последно време плащанията в интернет и онлайн се скапаха откъм сигурност. За два месеца три пъти ми сменят картите от съображения за сигурност и опити за хакове!!! Плащанията са само към комунални услуги!Второ: Цената на нормална кола е убийствена, защото Фолцваген УП въобще не е решение-ролкова кънка(поне за мен). Един Хюндай Кина стартираш с 7,35 и 0,49 на минута. При За 15 мин. 15 лева!
  • #15
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ами елементарно - няма да си купувате коли през 2 години, хамериканци :)
  • #14
    3 rate up comment 3 rate down comment
    КЛИМБО ( преди 2 години )
    Ей *** овце, много сте прости! Пак Америка, оттам сега ще вземате горива! Какво ме интересува *** американски дали може да си купи нова кола?
  • #13
    4 rate up comment 1 rate down comment
    А дали е така ( преди 2 години )
    От миналата година има '' тостери'' Gm и Китайци за 4000 долара, до 2 или 3 години ще са в Сащ ако са що годе читави.