IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автопилотът на Tesla полудя и започна да убива

Вижте как Model Y ускорява сам и блъска хора по пътя (ВИДЕО)

Необяснима и страховита история се разигра в китайската провинция Гуандун. Кросоувър Tesla Model Y по неизвестни причини сам ускори до максималната си скорост, уби двама и рани тежко трима души.


Tesla инцидент


Трагедията се е случила на 5 ноември, но записът беше публикувано онлайн едва сега. Видеото показва как колата Tesla отначало сякаш спира отстрани на пътя, но след това сама започва да ускорява. С главоломна скорост - около 200 км/ч, електромобилът се понася по улиците на града, събаряйки велосипедисти и мотористи, които са по пътя.

Колата изминава повече от два километра, преди да поднесе, да се блъсна в стената на сграда и да спре. Нейният шофьор – 55-годишен мъж, е настанен в болница. Пред полицаите той е обяснил, че е искал да спре пред местен магазин, но електромобилът е започнал сам да ускорява. Водачът натискал спирачката многократно, но колата не реагирала.



На публикуваните кадри стоповете светват за кратко само веднъж - около 30-ата секунда от видеото. Според китайските медии, причината е срив в софтуера на кросоувъра. От Tesla вече изразиха готовност да сътрудничат по всякакъв възможен начин на разследването и да предоставят на властите цялата необходима информация.


0 от 500
  • #11
    10 rate up comment 9 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Предполагам, че караш ferrari което нямат тези недостатъци и единственият му недостатък е само, че е по-бавен автомобил от тесла. Ама то пък на кой му трябва бърз автомобил, гледай какви бели стават!
  • #10
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Ото ( преди 1 година )
    Фактите за Тесла: грозни; некачествени материали; самозапалващи се и скъпи батерии; липса на достатъчно зарядни станции; животът ти преминава в притеснения къде и кога ще заредиш; поредица от смъртни случаи поради грешка в автопилота; и мн. др.
  • #9
    13 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Оф, докога ще ни сервирате подобни глупости? Ясно е, че е настъпил газта докрай.
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До 1-ви ( преди 1 година )
    Аз не съм се возил и не съм запознат с Тесла, но ще помисля върху написаното от теб. Ако автопиота се изключва при рязко врътване на кормилото, то от секунда 12 нататък автопилота е изключен и кормилото е в ръцете на шофьора - добри реакции има по нататък за човек, който се паникьосва и обърква ***.
  • #7
    10 rate up comment 3 rate down comment
    До 5 ( преди 1 година )
    Е как да има новини за такива случаи? По статистика в сащ на година има около 16 000 такива случая на инциденти заради объркване на газта със спирачката. Не ме очакваш за всеки един от случаите да има новина? Новините са когато излети от някое високо ниво на паркинг и падне от няколко етажа, когато се забие в някоя витрина и направи зрелище или като в случая, когато има жертви. И тази статистика съществува от много преди да съществува Тесла. Всяка година е така.
  • #6
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Няма вариант ( преди 1 година )
    Няма вариант автомобилът да не спре, ако си натиснал спирачката брат ти болен ли си ?
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    М да а ( преди 1 година )
    Преди време редовно имаше новини за поредния американец влязъл с колата в някой магазин, защото объркал настъпника за спирачката с този за газта. В двг - автомобилите обикновено тази помощни средства имат нужда от минимална скорост или предавка, не тръгват тъй от нулата
  • #4
    13 rate up comment 14 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    Напълно невъзможно е да се случи. Обясних защо. При едновременно натискане на на спирачките и газта, газта се игнорира все едно не е натисната защото се управлява електронно, а спирачките са механични и са проектирани да могат да преодолеят и силите на двигателите. Няма вариант автомобилът да не спре, ако си натиснал спирачката. А както се вижда стоповете никъде не светят.
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Дедо ( преди 1 година )
    Започна се! :О
  • #2
    11 rate up comment 7 rate down comment
    112 ( преди 1 година )
    Откачена работа, но е напълно възможно да се случи. Бъгава Тесла ...