IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автопилотът на Tesla полудя и започна да убива

Вижте как Model Y ускорява сам и блъска хора по пътя (ВИДЕО)

Необяснима и страховита история се разигра в китайската провинция Гуандун. Кросоувър Tesla Model Y по неизвестни причини сам ускори до максималната си скорост, уби двама и рани тежко трима души.


Tesla инцидент


Трагедията се е случила на 5 ноември, но записът беше публикувано онлайн едва сега. Видеото показва как колата Tesla отначало сякаш спира отстрани на пътя, но след това сама започва да ускорява. С главоломна скорост - около 200 км/ч, електромобилът се понася по улиците на града, събаряйки велосипедисти и мотористи, които са по пътя.

Колата изминава повече от два километра, преди да поднесе, да се блъсна в стената на сграда и да спре. Нейният шофьор – 55-годишен мъж, е настанен в болница. Пред полицаите той е обяснил, че е искал да спре пред местен магазин, но електромобилът е започнал сам да ускорява. Водачът натискал спирачката многократно, но колата не реагирала.



На публикуваните кадри стоповете светват за кратко само веднъж - около 30-ата секунда от видеото. Според китайските медии, причината е срив в софтуера на кросоувъра. От Tesla вече изразиха готовност да сътрудничат по всякакъв възможен начин на разследването и да предоставят на властите цялата необходима информация.


0 от 500
  • #21
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Докога с тия нелепици? Компаниите на Елън Мъск са под миркоскопа, защото прецака индустрии за трилиони. Но тук ни думичка за измамници като Тревър Милтън.
  • #20
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    TSLA - смешно! BYD задмина т'слата по продаби. Китайците стъпват и настъпват в Европа!
  • #19
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    А, чудесно, чудесно! Аз съм изцяло ЗА! В крайна сметка форма на естествен подбори! Щом си толкова ментално ощетен да си купиш такова - нека те убива! Ще има и невинни жертви, но еволюцията так действа! И разбира се да подчертаем, че както винаги Теслон няма вина и както винаги т'слЪта е абсолютно перфектна - нали?! Светията си е светия и неговото име трябва само да е само в псалмите за величие ;) ...хммм... плахо да попитам - абе що няма Мерцедес или Ауди побъркало се така? ;)
  • #18
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Учуден ( преди 1 година )
    Вие в тази аутомедия наистина сте мега ***. Аз до сега не вярвах и мислих, че просто ви хейтят, но след това заглавие се чудя от коя гора са ви събрали.
  • #17
    8 rate up comment 5 rate down comment
    TSLA ( преди 1 година )
    Отново в Китай. "Когато се съберат много случайности, ставам много подозрителен" - Шерлок Холмс. Няма Тесла със спирачка на жица. До една са на хидравлика. Китайската партия призовава: купувайте само китайски коли.
  • #16
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Доста вода има да изтече докато въобще се разреши на автопилота да шофира самостоятелно, за да се мисли за отговорността. Като за начало автопилота трябва да стане минимум 10 пъти по-безопасен от човека за изминати милион километра, за да бъде въобще позволен. Но дори да е толкова добър, пак означава хиляди катастрофи годишно. Няма как да се предвиди всичко на пътя и никой не е застрахован колкото и да е внимателен и да е добър шофьор.
  • #15
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До 13 ( преди 1 година )
    Е точно за това не искат да пуснат автопилота в самостоятелен режим, а настояват да си държиш ръцете на кормилото. В размишленията кой да носи вина са се включили дори и философи - преди години имаше статии из интернет какви са техните идеи.
  • #14
    8 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Къде видя автопилот да убива хора? Вижда се изкуфял старец да натиска газта докрай и да се паникьосва. Китаецът ще лежи в затвора, а ти ще му сервираш на обяд супата, защото за повече нямаш мозък.
  • #13
    16 rate up comment 9 rate down comment
    българина ( преди 1 година )
    само да попитам за вбъдеще когато автопилот убие човек кой ще лежи в затвора? колата, програмистите, собственика на тесла или шофьора? или всички заедно Убити са хора от алчност. Автопилота трябва да се забрани това е
  • #12
    10 rate up comment 3 rate down comment
    До комплексара ( преди 1 година )
    На теб за какво ти е бърз автомобил, за да повториш глупостта от видеото ли?