IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автопилотът на Tesla полудя и започна да убива

Вижте как Model Y ускорява сам и блъска хора по пътя (ВИДЕО)

Необяснима и страховита история се разигра в китайската провинция Гуандун. Кросоувър Tesla Model Y по неизвестни причини сам ускори до максималната си скорост, уби двама и рани тежко трима души.


Tesla инцидент


Трагедията се е случила на 5 ноември, но записът беше публикувано онлайн едва сега. Видеото показва как колата Tesla отначало сякаш спира отстрани на пътя, но след това сама започва да ускорява. С главоломна скорост - около 200 км/ч, електромобилът се понася по улиците на града, събаряйки велосипедисти и мотористи, които са по пътя.

Колата изминава повече от два километра, преди да поднесе, да се блъсна в стената на сграда и да спре. Нейният шофьор – 55-годишен мъж, е настанен в болница. Пред полицаите той е обяснил, че е искал да спре пред местен магазин, но електромобилът е започнал сам да ускорява. Водачът натискал спирачката многократно, но колата не реагирала.



На публикуваните кадри стоповете светват за кратко само веднъж - около 30-ата секунда от видеото. Според китайските медии, причината е срив в софтуера на кросоувъра. От Tesla вече изразиха готовност да сътрудничат по всякакъв възможен начин на разследването и да предоставят на властите цялата необходима информация.


0 от 500
  • #51
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Бонго ( преди 1 година )
    Разбира се, тази добила световен отзвук "новина" няма нищо общо с политическите възгледи на Мъск, както и с закупуването от него на Туитър...Интересно защо не съм чел в никоя медия затова как дизеловите БМВ и Ауди от 2010-та масово късат или прескачат ангренажни вериги на под 100К километра, при което изчезва сервото на спирачките и волана. А ако имаш "щастието" да ти се случи на магистралата, може здраво да загазиш.
  • #50
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Народна мъдрост ( преди 1 година )
    Разумен даскал и зелен кон няма
  • #49
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Даскала ( преди 1 година )
    Когато разчитате на компютъра да мисли вместо вас така става. НИКОЙ И НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ВЗЕМА РЕШЕНИЯ ВМЕСТО МЕН, ОСОБЕНО ЩО СЕ ОТНАСЯ ЗА ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА МЕН И СЕМЕЙСТВОТО
  • #48
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Сеат Мания ( преди 1 година )
    Само Сеат и тесни китайки
  • #47
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Някои хора преди да им се даде теслата трябва да минават изпит, пълно е с леваци с пари!
  • #46
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Електромоторите имат голям въртящ момент и без проблем преодоляват спирачките. Ако *** на газта засече в натиснато положение или софтуера забие в положение максимална газ тогава натискането на спирачката няма почти никакъв ефект. Спирачките прегряват, изтърват и колата продължава да ускорява.
  • #45
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До 43 ( преди 1 година )
    Независимо дали автопилота си подава сам газ или ти даваш газ, при натискане на спирачката, компютъра отменя действието на газта. Обаче действието на спирачката не може да бъде отменено, защото е механично свързана. Компютъра може да натисне сам спирачката, но не може да отмени натискането и от шофьора.
  • #44
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До 41 ( преди 1 година )
    Ако колите в тия изпълнения бяха рекламирани, че имат автопилот който уж е толкова добър, че прави всичко сам, че даже напушалко искал в модел 3 да няма волан, тогава да, колите щяха да са виновни, без значение марката!!! Между другото, китайските НИО и те си рекламират колите, че са супер интелигентни и високо ниво на автономност, ама до сега не са сгазили никой и никой не ги обвинява ....
  • #43
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 40 ( преди 1 година )
    Е!И как има "рипорт" пък "заклещен от нещо(стелка, обувка или нещо подобно)"В "рипортите" се пишат заключения бе драги,не предположения!А тесла,до колко знам от няколкото стотин километра които имам с Модел 3,може да подава газ сама!Знаеш ли го това?Като всички коли с круиз контрол!Изненада!Нещото заклещило *** на газта, може и да е.... бъг в софтуераааа!И между другото ... бутилка или обувка може да ти попречи да натиснеш ***!Няма как те да го натиснат!От къде да знае като не ги стигаш още
  • #42
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До34 ( преди 1 година )
    Ей, тъй ли бе!?! Има готварски робот който се движи по улиците и магазините, подбира зеленчуци и месо, после ги реже на губчета и слайсове и ако му се бъгне софта, може да "си напазарува" човек и да нареже и него?! Верно ли бе?! Ми не знаех, извинявай! Мама някой друга приказка разказа ли ти днес!?!? Пълно с недорасляци в тоя форум! И как всички недорасляци са фенове на Тесла?! Тия телефони им промиха мозъците на пуберите, ужас!