IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автопилот спаси живота на шофьор на Tesla Model 3

Вижте как реагира системата при удар отзад с над 110 км/ч (ВИДЕО)

Собственичка на Tesla Model 3 е уверена, че системите за безопасност, с които е оборудвана нейната кола, са й спасили живота при инцидент на пътя със скорост от над 110 км/ч. Това се вижда и от публикуваното видео, в което са добавени и още редица подобни случаи, показващи отличната работа на системите за автопилот, с които са оборудвани електромобилите на американския производител.


Tesla


Жената разказва, че докато пътува по магистрала със скорост от 70 мили в час (112 км/ч) усеща внезапен и силен удар отзад. Шофьор на Dodge Charger напуска лентата си и блъска задната лява част на електромобила. Собственичката на ударената кола изпада в шок и изпуска волана, но система Autopilot реагира мигновено, поема контрол и поддържа колата стабилно до пълното спиране.

Историята има любопитно продължение, след като виновникът за катастрофата спира по-напред, но не идва да провери състоянието на шофьора на Теслата. Той казва на полицията, че е бил ударен от електрически автомобил, но въпреки това е бил глобен. Жената не успява да покаже на място записите от Tesla Cam, но те ще бъдат използвани по-късно в съда, защото срещу виновника са повдигнати обвинения.



Пораженията по пострадала Tesla са толкова сериозни, че колата е бракувана. Застрахователят обаче е изплатил на собственичката пълната сума, което е с 15 000 долара повече, отколкото сама тя е платила за колата преди година. Жената веднага си е поръчала нов Model 3, като твърди, че това е най-безопасната и сигурна кола, която някога е притежавала.

А във видеото ясно се виждат възможностите на системата на Tesla за пълно самоуправление (Tesla Full Self-Driving Beta), на подобрения автопилот (Tesla Enhanced Autopilot) и на системата за аварийно спиране в най-различни реални ситуации на пътя. Технологиите действително избягват сблъсъци и потенциално спасяват човешки животи.


0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Vladimir ( преди 1 година )
    Пълна глупост... Тесла е най-скапания автомобил, който съм карал. За жалост още карам...и автопилотът и е пълна трагедия...спира по средата на магистралата без никаква видима причина, всичко се случва много рязко и неадекватно, особено с това окачване, при всяка корекция, тая Тесла се клати като кораб.
  • #6
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Там е лесно ( преди 1 година )
    Това на нашта магистрала да го направи
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Разбирачите разбирате от статистика колкото кравите разбират от марково уиски.
  • #4
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Първо се блъска в мантинелата, защото занасянето е толква силно, че сцеплението на гумите явно не достига, за да го спре, въпреки че автопилотът контрира. След това обаче успява да изправи колата и спира автономно.
  • #3
    9 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Доколкото виждам от записа, не автопилота спасява дамата а бетонната мантинела, в която се осурква, ако я нямаше, както примерно няма по нашите пътища, щеше да се е забила в първото дърво край пътя.
  • #2
    4 rate up comment 16 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    Пълни глупости...
  • #1
    9 rate up comment 24 rate down comment
    Stoyanov ( преди 1 година )
    Краварски промити мозъци.