IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla на автопилот блъска дете. Три пъти

Вижте защо софтуерът на компанията е опасен за малки пешеходци (ВИДЕО)

Любопитно видео се появи в YouTube, като в него се вижда неуспешен тест на Tesla Model 3, който три пъти събаря поставен на пътя манекен, който имитира дете. Електрическата кола се управлява от автопилота на компанията - Tesla Full Self-Driving (FSD).


Автопилот Tesla


Изпитанието е организирано от Дан О'Дауд, който определени резултатите от теста, проведен със статична фигурка при ясно време, като „дълбоко смущаващи” и нарече системата Tesla „смъртоносна заплаха за всички американци”, като призова за нейната забрана.

При теста се използва Tesla с най-новата бета версия на автономната система Tesla Full Self-Driving (FSD), пусната през юни 2022 г. Опитът показва, че софтуерът не е в състояние да разпознае фигура с размерите на дете при средна скорост от 40 км/ч - колата удря манекен три пъти, дори без дори да намали. В този случай изпитанието е проведено на равен път при ясно време, като фигурата е статична.



Дан О'Дауд стартира цяла кампания за забрана на FSD на Tesla от американските пътища, като проведеният експеримент е именно в подкрепа на това.
„Илон Мъск нарича софтуера на Tesla „невероятен”, но не е така. Това е смъртоносна заплаха за всички американци“, категоричен е О'Дауд.

Повече от 100 000 американци вече участват в бета тестване на FSD, използвайки автопилот по обществени пътища. Кампанията на О'Дауд призовава хората да отидат в Конгреса с искане тестовете, които „излагат децата на риск”, да бъдат забранени, докато Tesla не усъвършенства системата и не докаже, че е безопасна.


0 от 500
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Al ( преди 1 година )
    Работеща на 100% автономна система/автопилот/ НИКОГА няма да има, поне в градски условия! НИКОГА! Демек - човек винаги ще участва в управлението на автомобила. В междуградски условия може и да се направи нещо от рода на тунелите на метрото... Без насрещно движение, без изпреварващи ид-иоти и тн. И разстояние между автомобилите точно определено.Но ще почакаме теслите да изпотрепят още няколко десетки хиляди души и накрая ще им уврат главите.
  • #19
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Мен ме удари отзад на кръстовище. Бях спрял на червен светофар и Модел 3 ме блъсна и счупи задната броня. Бил пуснал автономното управление, но системата не реагирала. Предполагам той нещо е правил за да не натисне спирачката.
  • #18
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Фантом ( преди 1 година )
    Абе *** на електрониката никога неможе да се разчита аз всеки ден изминавам 600/700км и ако разчитах на тия компютри до сега 1000 човека за съм убил на тесла на чук на мотика НЕ ЧАКАИ НА КОМПЮТАРА
  • #17
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    На клипа ясно се вижда.Прехваления автопилот не работи.Катастрофите с Тресла се увеличават,както и съдебните дела от доволни клиенти.
  • #16
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Е от ютуб де. Точно в ютуб се вижда че автопилота е изключен при сблъсъка и всяка нормална медия публикува този опит за черен пиар като неуспешен. Разбира се има медии, които няма да публикуват опровержение на вече публикуваните фалшиви новини, за да има на какво такива като тебе да градят опорните си точки срещу Тесла. Това са фактите, а когато фактите говорят и боговете мълчат. Само антиелектрици те не могат да си затворят устите да обясняват, че такова животно нема въпреки, че го виждат.
  • #15
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Опорките на тесларите са все от ютуб.Когато са срещу тях,не били верни.
  • #14
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Предполагам че вече си чел статията която цитирах, но си част от кампанията на този който хвърля милиони да очерня Тесла, защото има собствена компания за автономно шофиране. Само че подценяваш интелекта на хората и критичното им мислене.
  • #13
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Само че има един нюанс: по време на този тест Full Self-Driving системата не е била активирана.Да, в клипа се вижда как водачът уж активира FSD Beta чрез натискане на лоста на автопилота, но дори в самия клип съвсем ясно се вижда, че автопилотът не се е активирал, понеже линията за прогнозиране на глокса си остава сива, а кръгчето на автопилота не се появява в горната лява част на дисплея. По този начин Дан ОДауд и неговата кампания The Dawn Project се изложиха неприлично много
  • #12
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Подходът му е доста оригинален заедно със своите политически реклами той инвестира няколко милиона долара в рекламна кампания, която има за цел да атакува по всякакъв възможен начин системата за автономно управление на Tesla с цел тя да бъде забранена на обществените пътища на САЩ. На 10-ти август в рамките на кампанията с име The Dawn Project, бе публикуван клипа Опасностите, които крие напълно автономният софтуер на Tesla.
  • #11
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    И както винаги крадеца вика дръжте крадеца.Да се беше поинтересувал в кой е този Дан О'Дауд и щеше да намериш много интересни подробности в мрежата и да видиш на кой му се плаща. Ето ти от вчерашна статия "Дауд определя себе си като милиардер и най-важната цел в живота на този човек е очернянето и представянето в най-лоша светлина Full Self-Driving системата.