IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla удари самолет за 2 млн долара

За куриозния инцидент беше обвинен автопилотът на електрическия кросоувър (ВИДЕО)

Нелеп, но доста скъп инцидент се случи на частно летище в САЩ, където електрически кросоувър Tesla Model Y се блъсна в стоящ на място малък самолет Cirrus Vision Jet и го завъртя на 90 градуса.


Cirrus Vision Jet


Видео от случката беше публикувано в социалната платформа Reddit. Съобщава се, че Model Y се е движил в режим Smart Summon Tesla, в който шофьорът изпраща сигнал до колата и тя сама пристига да го вземе от определено място. От Tesla вече предупредиха, че автопилотът не разпознава много ниски бордюри или препятствия, поставени на голяма височина и затова режим Summon трябва да се активира само на места с добра пряка видимост.

Собственикът на електрическия кросоувър явно е пренебрегнал това правило, тъй като неговият автомобил не разпознава фюзелажа на самолета и го взима на таран. Във видеото белият Model Y уверено се придвижва към струващия над 2 милиона долара високо технологичен самолет и го удря в задната част. Сблъсъкът е достатъчен, за да завърти джета на 90 градуса, като за това помага и мократа настилка.



Любопитното е, че електромобилът на Tesla не спира след удара, а прави опити да продължи напред. А във финала на видеото пристига група от хора, които явно оценяват пораженията от инцидента.

Видео: Reddit

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Има доста тестове и автопилота на функцията Summon спира дори на движеща се пазарска количка, а да не говорим на човек. Проблемът тук е че сензорите на парктроника са в бронята и на ниско, а автомобилът мина под самолета и затова сензорите не можаха да го засекат.
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    д-р.Куртев, знаем, че искаше да напишеш какъв си! А колкото до инцидента се вижда, че тези системи са пълни с недостатъци и е прекалено рано да се ползват така свободно. Много случаи вече има и много са прикрити, защото не са заснети. В случая вместо самолет можеше да е човек.
  • #1
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Ха ( преди 1 година )
    Един от поредните и множащи се случаи на теслодиот.