IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault блъсна голям Boeing на летище

При нелепата катастрофа леко е пострадал самолетът

Инцидентите на пистите на летища с участието на самолети и наземни техника са доста редки, но се случват. На поредния такъв случай станаха свидетели служителите на аерогарата в Аликанте (Испания), след като Renault Clio се блъсна в Boeing 737.


самолет


Сътрудник на компанията Groundforce, специализирана в обслужването на товари на испанските летища, пристигнал за да участва в подготовката на самолета на Rayanair, който е трябвало да излети за Манчестър (Великобритания). Служителят спрял наблизо и оставил колата на неутрална предавка, без да дръпне ръчната. Малко след това хечбекът потеглил и се ударил в самолета.

Инцидентът предизвикал суматоха сред служителите на аерогарата. В момента на удара в самолета не е има хора, като повредите по самолета са незначителни. Въпреки това, машината е била подложена на обстоен преглед, а полетът е отложен с 90 минути. От управата на летището обаче коментираха, че инцидентът не се е отразил на полетите.


катастрофа самолет


Предишният подобен случай е от септември миналата година, когато на летище в Киев (Украйна) VW Touareg се блъсна в изтребител Миг-29.

0 от 500