IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Когато самолет ви засече на магистралата

Аварийно кацане насред оживен път втрещи Америка (ВИДЕО)

Когато самолет ви засече на магистралата

Дузина шофьори в американския щат Вашингтон преживяха може би най-голямата изненада в живота си, след като малък витлов самолет кацна на магистралата, по която се движеха. За късмет на пътния участък бе и полицейски автомобил, който забеляза кацащия автомобил и успя със сирената си да му разчисти трасето. Самолетът по чудо успя да спре точно преди един червен светофар.
 


Самолетът на Дейвид Аклам получил повреда в горивната система и се наложило да кацне аварийно на Пасифик авеню в градчето Спанауей, на около 70 км южно от Сиатъл. Патрулиращият полицай Клинт Томпсън го забелязал в огледалото, успял да обърне и да предупреди със сирената идващия насреща трафик да се отдръпне към края на пътя. Камерата на полицейския автомобил заснела абсурдния инцидент и го превърна в едно от най-гледаните неща в социалните мрежи.


самолет, магистрала, кацане

Само бързата реакция на полицая Томпсън е предотвратила по-сериозна беля, коментират медиите в САЩ

По-късно Аклам коментира, че намесата на полицая най-вероятно го е спасила от смърт или от сериозни наранявания, които биха настъпили при челен удар с насрещно издващите автомобили. "Благодарен съм му, че съобрази толкова бързо", добави пилотът.

 

0 от 500