IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla на автопилот блъска дете. Три пъти

Вижте защо софтуерът на компанията е опасен за малки пешеходци (ВИДЕО)

Любопитно видео се появи в YouTube, като в него се вижда неуспешен тест на Tesla Model 3, който три пъти събаря поставен на пътя манекен, който имитира дете. Електрическата кола се управлява от автопилота на компанията - Tesla Full Self-Driving (FSD).


Автопилот Tesla


Изпитанието е организирано от Дан О'Дауд, който определени резултатите от теста, проведен със статична фигурка при ясно време, като „дълбоко смущаващи” и нарече системата Tesla „смъртоносна заплаха за всички американци”, като призова за нейната забрана.

При теста се използва Tesla с най-новата бета версия на автономната система Tesla Full Self-Driving (FSD), пусната през юни 2022 г. Опитът показва, че софтуерът не е в състояние да разпознае фигура с размерите на дете при средна скорост от 40 км/ч - колата удря манекен три пъти, дори без дори да намали. В този случай изпитанието е проведено на равен път при ясно време, като фигурата е статична.



Дан О'Дауд стартира цяла кампания за забрана на FSD на Tesla от американските пътища, като проведеният експеримент е именно в подкрепа на това.
„Илон Мъск нарича софтуера на Tesla „невероятен”, но не е така. Това е смъртоносна заплаха за всички американци“, категоричен е О'Дауд.

Повече от 100 000 американци вече участват в бета тестване на FSD, използвайки автопилот по обществени пътища. Кампанията на О'Дауд призовава хората да отидат в Конгреса с искане тестовете, които „излагат децата на риск”, да бъдат забранени, докато Tesla не усъвършенства системата и не докаже, че е безопасна.


0 от 500
  • #10
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    До 10 Това е Тесльо,платен агитатор на Тесла,около 50 годишен.За това му плащат,да хвали Тесла.Известен е и като многониковия,защото пише с различни Ник.
  • #9
    11 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ние тук си пазим децата. Обичаме да гълтат сажди от tdi. Даже е полезно за тях.
  • #8
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Люсид ( преди 1 година )
    Теслараски разпадащ се коп тор
  • #7
    7 rate up comment 8 rate down comment
    До 3 ( преди 1 година )
    Как на вас наркофилите веднъж не ви се видя, че нещо с Тресла не е наред. Я за това, че продават ударени коли за нови, за това че доставят коли без накладки, с различни гуми, различни по размер джанти, че им хвърчат панорамите в движение, че им падат колелата и то на китайските, които били качествени, за това, че се бият като пеперуда в лампа, по паркиралите коли, че изби сума народ в Париж, сега и това. Списъка е огромен, но вие сте с по половин мозъчна клетка и облъчени от Наркомъск.
  • #6
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    дизеловата принцеса и шминтирита може и да си ударят по няколко злобарки от кеф
  • #5
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Муахаха ( преди 1 година )
    Абе "До долния", TSLA и другите безплатни адвокати на Мъск, в БГ има вече тесли бе мамини сладки! Вие, че нямате, нямате, ама помолете някой да я засили на автопилот към вас или ваше дете на пътя, па като е толкова сигурен автопилота проблем няма да има, нали?!?! Да не забравите да го запишете в ютубетУ!!!!
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    човек захапа куче!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • #3
    8 rate up comment 8 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Само последното изречение ти е вярно - това е чисто и просто измама, защото всички които притежават Тесла с автопилот казват че ясно се вижда на екрана, че FSD не е включен по време на тестовете. А ще ми кажеш ли дали някой е програмирал как да се движи Тесла по софийските улици, защото при налична маркировка и знаци, автопилота на Тесла се справя на всеки произволно зададен маршрут, включително и по български улици, за които Тесла дори не е чувала.
  • #2
    10 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Автономните коли са просто маркетингов трик. В най добрия случай напреднала форма на круиз контрол със всичките си потенциални бъгове. Нищо не е такова за каквото го представят. Също и така наречения изкуствен интелект все още е само на теория. Няма изкуствен интелект никъде. Всичко е програмирано. Демонстрациите които правят за пред публика на роботи и автономни коли са предварително програмирани и тествани.Чисто и просто измама.
  • #1
    12 rate up comment 8 rate down comment
    TSLA ( преди 1 година )
    Не 3, а 30 ще го бутне с откачен датчик. И този анимационен герой дърпа бушони като Кларксън да може да реве после като обрана гъркиня "Ааууу много съм обидена на Тесла и специално на Мъск, че само на мен не ми е заредил фурната!" Цирк Буш :D